Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκλογές στην Τουρκία | Μεγάλος νικητής ο Ερντογάν με 52%

Εκλογές στην Τουρκία | Μεγάλος νικητής ο Ερντογάν με 52%

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 99%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής με 52% έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 48%, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Την ίδια στιγμή, και το ιδιωτικό πρακτορείο Anka που στην αρχή έδινε νίκη Κιλιτσντάρογλου, δίνει και αυτό τώρα νίκη του Ερντογάν.

Οι υποστηρικτές του Ερντογάν έχουν ήδη ξεκινήσει τους πανηγυρισμούς στους δρόμους.

 

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού

Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού, είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν με τον Ερντογάν να προηγείται του Κιλιντσντάρογλου. «Σήμερα είναι η μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα», είπε μεταξύ άλλων.

Μικρότερη η συμμετοχή στις κάλπες

Όσον αφορά την συμμετοχή, η συμμετοχή φαίνεται πως ήταν λίγο πιο χαμηλη αυτή τη φορά σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Συγκεκριμένα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν η συμμετοχή να έφτασε το 85% έναντι του 89% στις 14 Μαϊου. Η χαμηλότερη προσέλευση πιθανότατα να οφείλεται στην μικρότερη συμμετοχή των Κούρδων. 

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και οι Τούρκοι ψηφοφόροι κλήθηκαν να αποφασίσουν  αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραμείνει στην εξουσία μετά από 20 χρόνια. 

Αμέσως μόλις τελείωσε η ψηφοφορία ο Ερντογάν έγραψε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους ανθρώπους που εργάζονται με θυσίες στα εκλογικά κέντρα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Καλώ όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου να προστατεύσουν τις κάλπες μέχρι την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. Τώρα είναι η ώρα να προστατεύσουμε τη θέληση του έθνους μας μέχρι την τελευταία στιγμή!».

Πηγή: newsbeast.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...