Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο πιο ψυχρός Μάιος των τελευταίων 14 ετών!

Ο πιο ψυχρός Μάιος των τελευταίων 14 ετών!

Ο Μάιος μας αποχαιρέτησε πριν από λίγες ώρες με την θερμοκρασίες τον συγκεκριμένο μήνα φέτος να είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, ενώ σε ορισμένες περιοχές ο φετινός Μάιος ήταν ο πιο ψυχρός των τελευταίων 14 ετών.

Τα στοιχεία για τον μήνα Μάιο προκύπτουν από το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις οι μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν μεταξύ 10-13 Μαΐου. Στη Θεσσαλία καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται περίπου 3.2°C κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 
 
 
 
 
 
 

Μάλιστα για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη ήταν ο πιο ψυχρός Μάιος από το 2010. Για τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου ήταν ο δεύτερος πιο ψυχρός μήνας μετά το 2011, και για τη Δυτική Ελλάδα ήταν ο τέταρτος πιο ψυχρός μήνας τα τελευταία 14 χρόνια.

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και οι 31 ημέρες του μήνα ήταν ψυχρότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019. Στη Θεσσαλονίκη, στη Σπάρτη και στο Ρέθυμνο σημειώθηκαν 29 ημέρες αρνητικών αποκλίσεων της θερμοκρασίας. Στην Αθήνα η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -2,5°C, με 27 από τις 30 ημέρες του μήνα να είναι ψυχρότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε 3.2°C χαμηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Να σημειωθεί ότι και αύριο πάντως αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Τοπικά έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Θα υπάρχει επίσης και πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στο Αιγαίο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...