Menu
RSS
Τρίτη, 21/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η τελευταία εξέλιξη | Ξαφνικά... εκεχειρία στη Ρωσία!

Η τελευταία εξέλιξη | Ξαφνικά... εκεχειρία στη Ρωσία!

«Πόλεμος» με απρόβλεπτες συνέπειες ξέσπασε μεταξύ του στρατού της Ρωσίας και των μισθοφόρων της ομάδας «Βάγκνερ», που μέχρι πρότινος πολεμούσαν στο πλευρό του Πούτιν στην Ουκρανία. Ωστόσο, περί τις 20:00 ώρα Ελλάδα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο ως μεσολαβητής, συνομίλησε με τον Πριγκοζίν και συμφώνησαν να σταματήσει η προέλαση των μισθοφόρων προς τη Μόσχα.

Νωρίτερα οι μισθοφόροι κινούνταν με 25.000 μαχητές προς τη Μόσχα, ενώ ο Πούτιν απηύθηνε δραματικό διάγγελμα στον ρωσικό λαό.

Πριγκόζιν: Αναστρέφουμε τις δυνάμεις μας

Ο Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Λουκασένκο να σταματήσει το κίνημα Βάγκνερ στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Λευκορώσου προέδρου. Επιπλέον, στην ίδια ενημέρωση η προεδρία της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι ο Πριγκόζιν έχει αποδεχθεί πλήρως να σταματήσει τις μετακινήσεις των στρατευμάτων του σε όλη τη Ρωσία ενώ την ίδια ώρα έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων το σχέδιο για την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στους μαχητές της Wagner.

Η πλήρης δήλωση της υπηρεσίας Τύπου του Λουκασένκο σχετικά με την κατάσταση μετά την ανταρσία της ομάδας Wagner:

«Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν για κοινές ενέργειες.

Κατά την περαιτέρω ανάπτυξη των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του καναλιών, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner PMC Γεβγέν Πριγκόζιν.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, ήρθαν σε συμφωνίες για το απαράδεκτο να εξαπολύσουν μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Γεβγέν Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η μετακίνηση των ενόπλων της εταιρείας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι υπάρχει μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner PMC.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, επίσης σήμερα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με το μπλοκ εξουσίας της χώρας για αυτήν την κατάσταση».

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...