Menu
RSS
Τρίτη, 21/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεντβέντεφ: "Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει"

Μεντβέντεφ: "Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει"

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιδρώντας στην απόφαση για αύξηση της βοήθειας σε όπλα προς την Ουκρανία κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε πως «αυτό είναι αδιέξοδο. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος πλησιάζει».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Μεντβέντεφ αξιολόγησε τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας.

Αναφέροντας ότι τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ήταν εντός των προσδοκιών της Ρωσίας, ο Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα γίνει ποτέ δεκτή στο ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι «αυτό ακριβώς φοβούνται να πουν δυνατά οι ρεαλιστές στη Συμμαχία. Επιπλέον, η οπλική υποστήριξη προς το καθεστώς του Κιέβου θα αυξηθεί με κάθε δυνατό τρόπο – πύραυλοι, βόμβες διασποράς και αεροσκάφη».

 

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Δύση έχει «τρελαθεί» λέγοντας ότι «η Δύση, που έχει τρελαθεί, έχει γίνει ανίκανη να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο. Βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο προβλεψιμότητας σε σημείο βλακείας. Αυτό είναι ένα αδιέξοδο. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος πλησιάζει»

Σημειώνοντας ότι η σημασία αυτών των αποτελεσμάτων για τη Ρωσία είναι επίσης σαφής, ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί με τους ίδιους στόχους. Ένας από αυτούς είναι η απόρριψη της ένταξης στο ΝΑΤΟ από τη ναζιστική ομάδα του Κιέβου, στην οποία επιμείναμε από την αρχή, και αυτό είναι αδύνατο. Ως εκ τούτου, η ομάδα αυτή θα πρέπει να εκκαθαριστεί, κάτι που είναι δυνατό και αναγκαίο».

Από την άλλη πλευρά, αξιολογώντας τον ισχυρισμό ότι η Ουκρανία επιτέθηκε στο Τόκμακ στη Ζαπορόζια με βόμβες διασποράς, ο Μεντβέντεφ είπε ότι «αναφέρθηκε ότι το Τόκμακ δέχθηκε επίθεση με βόμβες διασποράς. Είναι λοιπόν καιρός να αφαιρέσουμε το οπλοστάσιό μας από αυτά τα απάνθρωπα όπλα».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έκανε επίσης δήλωση στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αξιολόγησε τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζοντας ότι στη διακήρυξη που εξέδωσε το ΝΑΤΟ κατά τη σύνοδο κορυφής στη Λιθουανία, αναφέρεται ότι η Συμμαχία δεν επιδιώκει σύγκρουση με τη Ρωσία, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «φυσικά, το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει σύγκρουση με τη Ρωσία. Το ΝΑΤΟ απλώς συμμετέχει σε αυτή».

Αξιολογώντας τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν τίθεται ως θέμα αν δεν κερδίσει στον πόλεμο, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «όταν δεν τίθεται θέμα ένταξης, πρόκειται για μια αποτυχημένη σύνοδο κορυφής».

 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 21:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν μπορεί να σε πετύχει μπόσικο ένας μωρή αδερφάρα να σου κάνει το γκρόβερ σουρωτήρι, να σου πω εγώ τι πλησιάζει

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...