Menu
RSS
Δευτέρα, 13/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στοιχεία σοκ από τη Unicef | 2.360 παιδιά νεκρά από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Στοιχεία σοκ από τη Unicef | 2.360 παιδιά νεκρά από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ έχουν σκορπίσει τον θάνατο στη Γάζα με τα θύματα να υπολογίζονται σε περίπου 5.800, ενώ μόλις το τελευταίοι 24ωρο τα θύματα ήταν περίπου 700.

Η Unicef δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία που αποκαλύπτουν ακόμη μια ζοφερή πτυχή της τραγωδίας και αυτή δεν είναι άλλη από τον φρικτό φόρο αίματος για τα παιδιά, καθώς υπολογίζεται ότι 2.360 έχουν σκοτωθεί από το σφυροκόπημα που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος. 

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά πρόσθεσε πως άλλα 5.364 παιδιά τραυματίστηκαν, επικαλούμενη πληροφορίες της, χωρίς να κατονομάσει πηγές.

Η Unicef έκανε λόγο για «αδυσώπητες επιθέσεις» του ισραηλινού στρατού.

Μετά την αιφνιδιαστική, άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, που είχε απολογισμό πάνω από 1.400 νεκρούς, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο αριθμό που έχουν δημοσιοποιήσει οι ισραηλινές αρχές, εξαπολύθηκαν ασταμάτητοι βομβαρδισμοί από αέρος και με το πυροβολικό σε αντίποινα, ενώ ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στον θύλακα υπό πολιορκία.

«Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κηλίδα που μεγεθύνεται στη συλλογική μας συνείδηση. Ο ρυθμός των θανάτων και των τραυματισμών είναι απλά απίστευτος», ανέφερε η Αντέλ Χοντρ, επικεφαλής της διεύθυνσης της Unicef που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Η ολοένα οξύτερη έλλειψη πόσιμου νερού, τροφής, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον παλαιστινιακό θύλακα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τα παιδιά, που αποτελούν περί το 50% του πληθυσμού (2,3 εκατ.), τόνισε η υπηρεσία.

Η Unicef κάλεσε τα μέρη να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια. Κάλεσε επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούν η Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις, δεκάδες από τους οποίους είναι παιδιά.

Η μαρτυρία γιατρού

Χθες, εξάλλου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο με μαρτυρία γιατρού για την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της περιοχής.

Ο Δρ. Obeid αφηγείται πως χρειάστηκε να ακρωτηριάσει ένα παιδί για να το σώσει χωρίς τα  κατάλληλα αναισθητικά, καθώς αυτά δεν είναι πλέον διαθέσιμα.

«Το χειρουργείο μας ήταν γεμάτο. Έτσι αρχίσαμε να χειρουργούμε στο πάτωμα, στο διάδρομο», λέει και συμπληρώνει «η μητέρα έφερε τη μικρή της κόρη, περίπου 13 ετών, σε αναπηρικό καροτσάκι. Και στο πάτωμα χειρουργώ τον μικρότερο γιο της, έναν 9χρονο ο οποίος έχει ημι-ακρωτηριασμένο πόδι» .

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» ακούγεται ο γιατρός να περιγράφει την τραγική ιστορία, ενώ στην εικόνα φαίνεται ένα σκληρό στιγμιότυπο από την συγκεκριμένη επέμβαση.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: «Έτσι τον ακρωτηριάσαμε μπροστά στην μητέρα του και την αδερφή του επειδή δεν υπάρχει χώρος και η αδερφή του περιμένει να χειρουργηθεί στη συνέχεια. Δε μπορείτε να το φανταστείτε αυτό. Αυτό το κορίτσι, αυτή η 13χρονη να περιμένει να χειρουργηθεί και να με κοιτάζει καθώς ακρωτηριάζω το πόδι του αδερφού της».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...