Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου η 11η Φεβρουαρίου

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου η 11η Φεβρουαρίου

Για 11η συνεχή χρονιά θα εορταστεί και φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, τελώντας υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου για την Ε.Ε. και Επιτρόπου για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes. Η θεματική του φετινού εορτασμού είναι να δημιουργήσουμε από κοινού ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με σύνθημα: «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! (Let’s create a Better Internet Together!)».

 Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου!

 Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

227 εκδηλώσεις, αριθμός ρεκόρ για φέτος, μέσω των Πρεσβευτών της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου και του Saferinternet.gr θα υλοποιηθούν για την ημέρα εκείνη σε νηπιαγωγεία, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βιβλιοθήκες, δήμους, πανεπιστήμια, εθελοντικές οργανώσεις και ιδιωτικούς φορείς, πολλαπλασιάζοντας με τον τρόπο αυτό τη θεματική και το σύνθημα του εορτασμού.

Για τον εορτασμό, το Saferinternet.gr μαζί με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», συνδιοργανώνουν την κεντρική εκδήλωση για την ημέρα αυτή την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, στις Συνεδριακό Κέντρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», στην Αγ. Παρασκευή. Το συνέδριο υλοποιείται με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, της εταιρίας Wind και της Google.

Η φετινή εκδήλωση θα έχει μια ξεχωριστή δομή δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά και τους νέους να πρωταγωνιστήσουν σε όλη τη διάρκειά της. Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, τα οποία θα διαγωνιστούν και θα βραβευθούν, όπως και μουσικά δρώμενα εφήβων για το πώς αντιλαμβάνονται τη ζωή τους στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, από το συνέδριο δεν θα λείπει το Πάνελ Νέων του Saferinternet.gr, το οποίο θα συνομιλήσει με εκπροσώπους από εξέχοντες Οργανισμούς και Εταιρίες που ασχολούνται με τις online τεχνολογίες, για το πώς μπορούν  οι νέοι και η βιομηχανία από κοινού, να κάνουν το Διαδίκτυο ένα καλύτερο μέρος για όλους μας.

Στο συνέδριο θα αναδειχτούν, επίσης, ποιήματα  σχολείων από όλη την Ελλάδα αναφορικά με τη θεματική του εορτασμού.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ειδικό ενημερωτικό υλικό. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στον ιστοχώρο www.saferinternetday.gr

Χώρος διεξαγωγής συνεδρίου: Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Πατριάρχη Γρηγορίου και Νεαπόλεως, Αγία Παρασκευή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...