Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στίχοι του ποιητή Νίκου Γκάτσου (από την Ασέα) θα κοσμούν τα βαγόνια στο μετρό του Λονδίνου!

Στίχοι του ποιητή Νίκου Γκάτσου (από την Ασέα) θα κοσμούν τα βαγόνια στο μετρό του Λονδίνου!
Οι στίχοι του μεγάλου μας ποιητή Νίκου Γκάτσου (από την Ασέα) θα κοσμούν τα βαγόνια του μετρό του Λονδίνου από τις 24 Φεβρουαρίου και για έξι εβδομάδες και παρουσιάστηκαν σε μια μεγαλοπρεπή τελετή στο KeatsHouse στην περιοχή του Χάμστετ στο Λονδίνο.
Υπάρχουν αφίσες με ποιήματα, μεταξύ άλλων της Σαπφούς, του Καβάφη και του Γκάτσου που θα «κυκλοφορούν» μέσα στο λονδρέζικο μετρό: Οι συρμοί θα «στολιστούν» με ελληνικούς στίχους και εκατομμύρια επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να τους διαβάσουν στα αγγλικά. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της ελληνικής πρεσβείας, κατά τη διάρκεια της εξάμηνης ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Κεντρικός καλεσμένος και τιμώμενος ποιητής ήταν ο Theo Dorgan.
Η συμμετοχή του κοινού ήταν θεαματική. Παρά το γεγονός ότι η είσοδος δεν ήταν ελεύθερη, όλα τα εισιτήρια είχαν προπωληθεί. Στην εκδήλωση μίλησαν η πολιτιστική σύμβουλος της πρεσβείας, δρ Βικτώρια Σολομωνίδου, η επικεφαλής της διοργάνωσης Judith Chernaik, ενώ παρουσιάστηκαν και απαγγέλθηκαν τα ποιήματα από Βρετανούς ποιητές. Ακολούθησε και μουσικό μέρος με τους Apollo String Quartet, με μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Λονδίνο, Κωνσταντίνου Μπίκα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...