Σιωπηλή κραυγή από ακτιβιστές απέναντι στη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων ζώων για το Πάσχα
Δεν επρόκειτο για “παράσταση”.Ηταν μια διαμαρτυρία. Μια σιωπηλή κραυγή απέναντι στη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων ζώων στο όνομα μιας παράδοσης.
Δίνοντας σώμα και φωνή στα χιλιάδες αθώα θύματα αυτής της παράδοσης, στάθηκαν σιωπηλά μπροστά στα βλέμματα των περαστικών, κρατώντας πλακάτ με το μήνυμα :''Η σφαγή δεν είναι αγάπη" και πως "Ήρθε η ώρα να δούμε τα ζώα ως άτομα" .
Θελήσαμε έτσι να υπενθυμίσουμε, ότι το Πάσχα, όπως και κάθε γιορτή, δεν χρειάζεται να βασίζεται στον πόνο και το αίμα. Η σφαγή ζώων δεν είναι ένδειξη αγάπης αλλά ένα τελετουργικό βίας και θανάτου, που οφείλουμε να επανεξετάσουμε θέτοντας το ερώτημα.
Μπορεί η αγάπη να στηρίζεται στον θάνατο;
Αρνιά και κατσίκια – μωρά ζώα 4-5 εβδομάδων – σφάζονται μαζικά, με θρησκευτική κάλυψη και κοινωνική αποδοχή.
Όχι, δεν είναι πολιτισμός αυτό. Δεν είναι «παράδοση». Είναι κανονικοποίηση της βίας.
Αν κάποιοι σοκαρίστηκαν από την εικόνα των ακτιβιστων στο Σύνταγμα, ας σκεφτούν πρώτα την εικόνα ενός σφαγμένου ζώου στο πασχαλινό τραπέζι. Η σφαγή είναι βία που έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ, που παύει πια να μας σοκάρει.
Η σιωπή είναι συνενοχή κι εμείς επιλέξαμε να μιλήσουμε.
Αν οι άνθρωποι περνούσαν έστω και για μια ώρα απο τη ζωή τους μέσα σε ένα σφαγείο ίσως και να γίνονταν άλλοι άνθρωποι... ίσως και να καταλάβαιναν πώς ο κόσμος δεν είναι φτιαγμένος μονάχα για το στομάχι τους... ίσως και να ένιωθαν μια κάποια γεύση ντροπής στον ουρανίσκο τους.
Σχετικά Άρθρα
- 160 αθλητές εκκίνησαν από την Τρίπολη για τον 12ο Δρόμο Αθανάτων και τον 6ο Αγώνα Δρόμου Βασιλιάς Λεωνίδας (vd)
- Εξοργισμένος ο Νίκος Φλώρος με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Καταγγελία για περιστατικό με τη μητέρα του στα Επείγοντα
- Νίκη με Χαριάδη και Τσιλιγκερίδη για την Κ17 του Αστέρα!
- Βαλτεσινίκο | Ασφαλτόστρωση στους δρόμους και τα σοκάκια του χωριού πριν από τον χειμώνα (vd)
- Εκπληκτική η Κ15 του Αστέρα - Έριξε 4 γκολ και κέρδισε μέσα στον Λεβαδειακό!
4 σχόλια
-
Ρε θα μπανταβώσουμε....
-
15.02 Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια
-
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ ΚΟΤΖΑΜ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΘΥΜΉΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
-
Εσείς άραγε τι διάολο τρώτε. Γιατί και τα ραπανάκια ψυχή έχουν . Το ίδιο και τα ψάρια οι αγελάδες που τους πίνουν το γάλα τα κοτόπουλα που μεγαλώνουν σε ένα μήνα κ.τ.λ κ τ.λ






