Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου – Ποια ξεχωρίζει από την Αρκαδία!

Οι καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου – Ποια ξεχωρίζει από την Αρκαδία!
Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στις καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου έγινε από το arttravel το οποίο καταγράφει προτάσεις για 18 παραλίες, μία εκ των οποίων είναι στην Αρκαδία.
Ο λόγος για τον εντυπωσιακής ομορφιάς Φωκιανό στην άκρη της παραλιακής Κυνουρίας που μαγεύει όποιον τον επισκεφθεί!
 
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Βοϊδοκοιλιά Η πιο δημοφιλής παραλία της περιοχής και μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες της Ελλάδας αποτελείται από ψιλή άμμο και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Σχηματίζει ένα τέλειο ημικύκλιο και είναι απάνεμη με ρηχά νερά. Τριγύρω της απότομοι ορεινοί όγκοι, πολύχρωμα λουλούδια, και αμμόλοφοι. Δεν είναι οργανωμένη γι'αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Η Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται 10 χλμ από την Πύλο, ακριβώς δίπλα στον υγροβιότοπο της Γιάλοβας.
 
 
Πετροχώρι Εντυπωσιακοί αμμόλοφοι, σκούρα χοντρή άμμος όπου φυτρώνουν ολόλευκα κρινάκια, κρυστάλλινα κρύα νερά και σχετική ηρεμία αφού οι περισσότεροι κατευθύνονται στην κοντινή Βοϊδοκοιλιά. Θα τη βρείτε 15 χιλιόμετρα βόρεια της Πύλου.
 
 
Ελαία Χρυσαφένια άμμος, ιόνια νερά να τα πιεις στο ποτήρι, κυματάκι τον Αύγουστο για τους λάτρεις του είδους, και άφθονη σκιά από το πευκοδάσος πίσω της με τα δέντρα σχεδόν να αγγίζουν το κύμα. Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία, στο δρόμο προς Πύργο.


 
Μαυροβούνι
Βελούδινη χρυσαφένια άμμος, διάφανα ανοιχτογάλαζα νερά και μεγάλο μήκος για βρείτε πολυσύχναστα ή πιο απόμερα σημεία. Θα την βρείτε ανάμεσα στη Φοινικούντα και τη Μεθώνη.
 
 
Φονέας Κατηφορίζοντας το χωματόδρομο θα βρεθείτε σε έναν μικρό παράδεισο, με γαλαζοπράσινα νερά, λευκό βότσαλο και βράχους να προσφέρουν φυσική σκιά. Θα τη βρείτε περίπου 30 χλμ από την Καλαμάτα.
 
 
Κολονίδες Μια από τις ελάχιστες μυστικές παραλίες της περιοχής. Φουντωτά δέντρα, γαλάζια νερά και απαλή χρυσαφένια άμμος συνθέτουν το σκηνικό της.
 
 
Μάτι Μεσσηνία Θα την ακούσετε και ως “Χρυσή Άμμος”. Χρυσαφένια ψιλή αμμουδιά, πεντακάθαρα νερά, σκίνα και πεύκα σε όλο το μήκος της, άμμος και μέσα στη θάλασσα, γήπεδο μπιτς βόλεϊ, μπαράκι και χώρος για όλους. Θα την βρείτε 7 χλμ μετά το Μάραθο, από τον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στην Πύλο.
 
 
ΑΡΚΑΔΙΑ
Φωκιανό Ημικυκλικός κολπίσκος με διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά, μεγάλα λευκά βότσαλα, και μερικές καταπράσινες βουνοπλαγιές να «κλείνουν» τις άκρες του. Παραλία-ησυχαστήριο περίπου μία ώρα νότια από το Λεωνίδιο. Θα βρείτε και ταβερνάκι.
 
 
 
 
 
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Καραθώνα Ίσως η καλύτερη παραλία της Αργολίδας σε φυσικό όρμο πίσω από το βράχο του Παλαμηδίου. Σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο με άμμο, ρηχά νερά, ξαπλώστρες, beach bar, ταβέρνες και κέντρο θαλάσσιων σπορ. Είναι πολυσύχναστη αλλά λόγω του μήκους της θα βρείτε και ήσυχες γωνιές.

ΛΑΚΩΝΙΑ
Σίμος, Ελαφόνησος Μαγευτικό δίδυμο τεράστιας παραλίας με θέα στα Κύθηρα. Απίστευτα χρώματα σμαραγδένιας θάλασσας και λεπτή αμμουδιά σε χρυσόλευκο χρώμα, αμμοθίνες μοναδικές στην Ελλάδα που φτάνουν στο εκπληκτικό ύψος των 10 μέτρων. Η παραλία τον Αύγουστο γεμίζει με χιλιάδες συστάδες λευκά κρίνα της θάλασσας.
 
Αγία Βαρβάρα
Ψιλή, χρυσαφένια άμμος, κρυστάλλινα νερά, πικροδάφνες για σκιά, ελάχιστος κόσμος το ομώνυμο εκκλησάκι στην άκρη της, που σύμφωνα με τον θρύλο κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών. Θα τη βρείτε στον όρμο του Σκουταρίου, πριν τον Κοτρώνα.
 
Κυπαρίσσι
Ουσιαστικά πρόκειται για δύο παραλίες, της Αγίας Κυριακής και της Μεγάλης Άμμου. Πολύχρωμα βότσαλα και επιβλητικά βράχια στην πρώτη, ασπρόμαυρα βότσαλα και αρμυρίκια για σκιά στη δεύτερη. Θα τη βρείτε 60 χιλιόμετρα βόρεια της Μονεμβασιάς.
 
Πορί, Μονεμβασιά
Μια από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές παραλίες της Πελοποννήσου με αφοπλιστική θέα της Καστροπολιτείας αλλά και της Παλιάς Μονεμβασιάς. Με μήκος που αγγίζει τα 2 χιλιόμετρα, το Πορί είναι οργανωμένο ενώ το 2013 βραβεύτηκε για πρώτη φορά με Γαλάζια Σημαία. Ακολουθώντας το δρόμο Μολάων – Μονεμβασίας, στα 3 χλμ. πριν τη Μονεμβασία, συναντάτε στα αριστερά ταμπέλα προς Πορί.
 
Αμπελάκια, Μονεμβασιά
Φημισμένη παραλία με ψιλή άμμο, έντονα γεωλογικά χαρακτηριστικά και μοναδική θέα στην Καστροπολιτεία. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν μία οργανωμένη παραλία, ενώ είναι κατάλληλη και για σπορ όπως ρακέτες και beach volleyball. Στην παραλία υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ λειτουργεί και καντίνα. Θα την βρείτε πάνω στο δρόμο Μονεμβασίας – Νομίων.
 
 
 
 
 
ΗΛΕΙΑ
Ζαχάρω Τεράστια παραλία με απαλή, χρυσαφένια αμμουδιά, αμμόλοφους με λευκά κρινάκια και τιρκουάζ νερά. Ιδανική για θαλάσσια σπορ και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Θα τη βρείτε στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, περίπου 40 χιλιόμετρα από τον Πύργο.
 
 
 
 
Λουτρά Κυλλήνης Τεράστια και εξωτική παραλία με άμμο. Έχει οργανωμένο κομμάτι που προσφέρει διασκέδαση και θαλάσσια σπορ αλλά και πιο απομονωμένο για ήρεμο μπάνιο. Ο ομώνυμος οικισμός είναι γνωστός και για τα ιαματικά λουτρά του. Απέχει 41 χλμ από τον Πύργο.
 
 
 
ΑΧΑΙΑ
ΣτροφυλιάΑτελείωτη παραλία μέσα στο περίφημο παραλιακό δάσος της περιοχής. Αμμουδιά όσο φθάνει το μάτι, αμμοθίνες και αμμόλοφοι, πελώριες κουκουναριές και πιο πίσω ένας πλούσιος υδροβιότοπος, λιμνοθάλασσες, βάλτοι και ανοιχτές εκτάσεις ρηχών νερών. Διερχόμενοι ερωδιοί, γλαρόνια, μόνιμοι κάτοικοι μπούφοι, βουτηχτάρια, αλκυόνες και πάμπολλα άλλα πουλάκια που βρίσκουν τους υγροτόπους ιδανικούς για την αναπαραγωγή τους.
 
Ακτή Καλογριάς Μια από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες παραλίες της Αχαΐας. Ψιλή άμμος και καθαρά νερά που βαθαίνουν σταδιακά. Έχει πολύ καλή οργάνωση και είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...