Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα πιο ... θρυλικά μπαρ σε Ελληνικά νησιά!

Τα πιο ... θρυλικά μπαρ σε Ελληνικά νησιά!
Βάλαμε στις σειρά τις αναμνήσεις μας, ψάξαμε στις βαλίτσες των αναμνήσεων μας και καταλήξαμε στα πιο αγαπημένα bar των Ελληνών νησιών. Αυτών που στα τραπεζάκια, στη μπάρα, στη πίστα ή στο κατώφλι τους έχουμε αφήσει κάτι από τον εαυτό μας. Έχουν υπέροχη θέα, κρέμονται από γκρεμούς, ιδιαίτερο design και σερβίρουν σωστά κοκτέιλ.


Francos

Τo διάσημο bar στο Πύργο της Σαντορίνης που όρισε και το soundtrack όλο του νησιού, μιας και παίζει μόνο κλασική μουσική και όπερα. Από το cocktail menu ξεχωρίζει το σαμπανιζέ Μαρίας «Κάλλας»

 



 



 



 

Castro Bar, Άστυπάλαια 

Είναι σκαρφαλωμένο σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της Χώρας. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να λαχανιάσει κανείς για να φτάσει εκεί, αλλά η θεα που θα αντικρίσει θα σε αποζημιώσει και πιθανόν να μη την αλλάξεις όσα βράδια και να βρεθείς στο νησί. Εδώ φτιάχνονται με τον πιο σωστό τρόπο κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα. Αποκλειστικά. Τα κορίτσια καλό είναι μην αγχωθείτε για τη κόμη σας, μιας και ο άνεμος σίγουρα θα σας ανακατέψει τα μαλλιά σας. Μη φύγετε επίσης από το νησί αν δεν προλάβετε να δείτε το έντονο κόκκινο πορτοκαλί που παίρνει ο ορίζοντας την ώρα του δειλινού. 

 



 



 



 



 

Αέρινο, Σέριφος

Καθίστε στην βεράντα του, για φημισμένα κοκτέιλ, εξαιρετική μουσική με ήχους ροκ, έθνικ και τζαζ. Θα βρείτε καφέ και επιλεγμένα κρασιά ενώ θα καταπολεμήσετε την βραδινή λιγούρα με “γκουρμέ” τοστ που αποτελείται από ψωμί ψημένο στα ξύλα, πάστα ελιάς, φέτα ή σεριφιώτικη μυζήθρα, ντομάτα και πιπεριά. H ταράτσα του έχει φανταστική θέα, αρκεί να μην φυσάει. 

 



 

  

 

Domus, Κάλυμνος

Εδώ συχνάζουν τόσο ταξιδιώτες όσο και ντόπιοι. Η βεράντα του έχει θέα το άγριο τοπίο του νησιού που απλώνεται τριγύρω και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα κύματα. Ιδανικά καλό θα ήταν να βρεθείτε εκεί την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Μην χάσετε τα specials parties και events που γίνονται κατά καιρούς με guest dj’s, πολλά σφινάκια και μπουγέλα!Κάθε Τετάρτη στο Domus θα απολαύσετε το ποτο σας ακούγωντας μόνο Ελληνικές επιτυχίες.

 



 



 

Αστικόν, Κύθηρα

Στο χωριό Ποταμό των Κυθήρων θα συναντήσετε ένα από τα πιο παλιά καφενεία του νησιού. Οι πόρτες του έχουν ανοίξει εδώ και περίπου 100 χρόνια. Ωστόσο, έχει περάσει πρόσφατα σε νεα χέρια. Οι ιδιοκτήτες όμως σοφά έχουν κρατήσει την ταυτότητα του και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του. Λειτουργεί από νωρίς το πρωί σερβίροντας πλούσιο πρωινό και μένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ για μπύρες και κοκτέιλ.

Εδώ μπορείτε να συναντήσετε από βραδιές ποίησης μέχρι ροκ συγκροτήματα που φτάνουν από την Αθήνα. 

 



 



 

Φάρος, Καστελόριζο
Εδώ και 20 χρόνια σερβίρει τον καλύτερο καφέ και τα πιο σωστά ποτά στο νησί του Καστελορίζου. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει το σημείο που θέλει να το απολαύσει. Έχει να επιλέξει ανάμεσα από αναπαυτικές πολυθρώνες, ξαπλώστρες και μαξιλάρες. Η θέα όταν ο καιρός το επιτρέπει φτάνει μέχρι και τα τουρκικά παράλια, ενώ το καταπληκτικό είναι πως τα νερά στο λιμάνι είνα τόσο καθαρά που μπορείτε να βουτήξετε. Η αισθητική του έχει oriental στοιχεία. www.faroscafe.gr

 



 





 

Κουκουβάγια, Χανιά

Από τις τζαμαρίες του απλώνεται η θέα από το πανέμορφο ενετικό λιμάνι των Χανίων, ο επιβλητικός όγκος από τα Λευκά Όρη. Βρίσκεται στον πιο όμορφο λόφο των Χανίων, τον Προφήτη Ηλία, δίπλα στους Τάφους των Βενιζέλων. Πρόκειται για το παλιό εξοχικό του παππού Αριστείδη Μαρκαντωνάκη, ο οποίος αγαπούσε τα γλυκά. Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του, το 1997 εδώ έρχονται  κυρίως για early drinks που συνοδεύονται από το igloo, το γλυκό της Μερόπης που φτιάχνεται από μυστική συνταγή. 

 



 



 

Κούκος, Ρόδος

Αγαπημένο στέκι στο Νιοχώρι της Ρόδου με αλλεπάλληλα επίπεδα, κρυμμένα δωματιάκια και μυστικές εσωτερικές αυλές. Η αισθητική του μπλέκει με επιτυχία φολκλόρ, αλλά και σύγχρονα στοιχεία.

 

 

Γλάρος, Ανάφη 

Το μπαλκόνι του μπορεί να σε κάνει να επιστρέψει στο νεομποέμ νησί των Κυκλάδων. Λες και κρέμεται πάνω από τη θάλασσα. Τα ποτήρια εδώ γεμίζουν και αδειάζουν στο πι και φι με τσίπουρο ή ρακή, ενώ από ένα σημείο και μετά οι θαμώνες μιλούν σχεδόν συνωμοτικά για να μην ενοχλούνται οι ντόπιοι. 

 



Κυκλάδων Χώρο, Σίφνος

Από το 2006 λειτουργεί στην καρδιά της Απολλωνίας ο πρώτος πολυχώρος στις Κυκλάδες. Πρωινό, καφές, κοκτέιλ και σνακ στο «Ραμπαγάς καφέ», παραδοσιακές κυκλαδίτικες γεύσεις με τη φρέσκια γαστρονομική ματιά του γνωστού σεφ, Γιάννη Λουκάκου, στο ολοκαινούριο «Ραμπαγάς εστιατόριο», εκθέσεις στη γκαλερί «Γιομιστή Κεφαλή» και, φυσικά, ευκαιρία για ψώνια στα καταστήματα του πολυχώρου.  www.kikladonxoros.gr

 



 



 

Galini Café, Σαντορίνη

Το αέρινο σκηνικό του βρίσκεται σε ένα περιποιημένο μπαλκόνι σε προνομιακή τοποθεσία στο Φηροστεφάνι με άπλετη θέα στο ηφαίστειο, την θάλασσα, το Σκάρο, το Ημεροβίγλι αλλά και το Ακρωτήρι. Ιδανικό για όλες τις ώρες, ξεκινώντας με πλούσιο πρωινό και σπιτικά γλυκά για να συνεχίσετε με ωραία κοκτέιλ και κρασιά από την πλούσια κάβα του, συντροφιά με προσεκτικά επιλεγμένες μουσικές www.galinicafesantorini.com. 

 



 



 



 



 

Caprice, Μύκονος

Στο κέντρο της Μικρής Βετενίας, στο γεφυράκι, θα πιείτε  το πιο χαρακτηριστικό και μυρωδάτο daquiry του νησιού στην μπάρα του διάσημου -από τιρκουάζ ξύλο και ασβέστη- Carpice,  παρέα με τις φρέσκιες και σωστά μιξαρισμένες μουσικές. Κάθε βράδυ εδώ είναι πάρτι.





 



Υδρονέτα, Ύδρα

Από τα πιο ιδιαίτερα πέτρινα μπαλκόνια του Αιγαίου. Ιδανικό για να συνδυάσετε το Freddo σας με μερικές βουτιές απο τα βραχάκια. Latin, jazz και κλασική και υπέροχο frozen strawberry daiquiri. Θα το βρείτε στην δεξιά πλευρά της Ύδρας, στα Κανόνια.  

 



 

Σορόκος, Άνω Κουφονήσι

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έρθει στο νησί και να μην το επισκεφτεί. Βρίσκεται πάνω ακριβώς από την κεντρική παραλία του νησιού, με υπέροχη θέα στο λιμάνι, την Κέρο και το Κάτω Κουφονήσι. Ωραία κοκτέιλ, ψαγμένη μουσική, αναμμένα φαναράκια και καθισματάκια πάνω στα βράχια. 

 







arttravel.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...