Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο Σύλλογο Χορού «Dance Point Τρίπολης» διδάσκονται μπαλέτο και μοντέρνος χορός!

Στο Σύλλογο Χορού «Dance Point Τρίπολης» διδάσκονται μπαλέτο και μοντέρνος χορός!
Το μπαλέτο είναι ένα από τα πιο όμορφα είδη χορού, μια μορφή τέχνης με μεγάλη ιστορία και λάτρεις σε όλο τον κόσμο. Είναι διαδεδομένο στις περισσότερες χώρες, με αντιπροσωπευτικά στιλ και μεθόδους διδασκαλίας για κάθε γούστο και ηλικία. Στη σχολή μας διδάσκονται τα διεθνούς φήμης αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα International Dance Teachers Association (I.D.T.A.) και Royal Academy of Dance (R.A.D.).
 
Προσχολικής ηλικίας
Τα μικρά παιδιά έρχονται σ' επαφή με το μπαλέτο και τη μουσική, μέσα από ένα μάθημα που αποτελείται από δημιουργική κίνηση, ρυθμικές ασκήσεις και εκφραστικό παιχνίδι. Το μάθημα βελτιώνει τις κινητικές και δημιουργικές ικανότητες των παιδιών, ενθαρρύνει την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητά τους, ενώ παράλληλα αποκτούν αγάπη για το χορό και προετοιμάζονται για τα πρώτα τους βήματα στο μπαλέτο.
 
Παιδιών και εφήβων
Σ' αυτές τις ηλικίες οι μαθητές διδάσκονται μια ποικιλία βημάτων και κινήσεων που καλλιεργούν την δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική έκφραση, την χάρη και την ικανότητα ερμηνείας μπροστά σε άλλους. Έτσι τονώνεται η αυτοπεποίθηση και καλλιεργείται η φαντασία τους, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η στάση του σώματος, η ευλυγισία και η συγκέντρωση. Επιπλέον με τα μαθήματα μπαλέτου ενισχύεται η ομαδικότητα αλλά και η πειθαρχία. Τέλος,το μπαλέτο ενισχύει την μουσική καλλιέργεια των μαθητών και χαρίζει ηρεμία στο πνεύμα, συμβάλλοντας στην ψυχική ισορροπία των παιδιών. Αποτελεί ιδανική άσκηση για παιδιά που έχουν πλατυποδία, προβλήματα σκολίωσης, κύφωσης ή λόρδωσης.
 
Ενηλίκων
Το τμήμα μπαλέτου ενηλίκων απευθύνεται σ' αυτούς που αποφάσισαν έστω και αργοπορημένα να γνωρίσουν την ομορφιά του κλασσικού μπαλέτου, μαθαίνοντας βασικές αρχές της τεχνικής του, αποκτώντας χάρη, σωματική αρμονία, μυϊκή δύναμη και ευλυγισία, σε ένα τμήμα ειδικά σχεδιασμένο για ενήλικες. Παράλληλα προσφέρεται το πρόγραμμα Barreaterre
το οποίο αποτελείται από ασκήσεις που βασίζονται στο μπαλέτο αλλά εκτελούνται στο πάτωμα. Είναι ιδανικό για την προετοιμασία του σώματος για το μπαλέτο.
 
Μοντέρνος χορός
Ο μοντέρνος χορός βασίζεται στην τεχνική του μπαλέτου, προσθέτει όμως μια πιο ελεύθερη κίνηση του σώματος ως μέσο έκφρασης των συναισθημάτων τους ενώ παράλληλα γυμνάζει το σώμα, εκτονώνει το πνεύμα και προσφέρει ευεξία.
 
Πολιτιστικός Σύλλογος Σημείο Χορού
Αλεξ. Ραγκαβή 33 Τρίπολη
Τηλέφωνο – 6988040268

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...