Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι «Blank Faces» … αποκαλύπτονται στις «Αρκαδικές Ειδήσεις»

Οι «Blank Faces» … αποκαλύπτονται στις «Αρκαδικές Ειδήσεις»
Οι «Αρκαδικές Ειδήσεις» δίνουν βήμα σήμερα σε νέα παιδιά της πόλης, τα οποία ασχολούνται με τη μουσική και παρουσιάζουν ένα νέο συγκρότημα το οποίο ονομάζεται Blank Faces («κενά πρόσωπα»).

Στο τραγούδι διακρίνεται η Ελευθερία Τσαγκίρη, στην κιθάρα ο Αντώνης Τζιούμης και ο Γιάννης Γκικόπουλος, στο μπάσο η Χριστίνα Προκοπίου, στα πλήκτρα ο Γιάννης Γκικόπουλος ενώ στα κρουστά ο Παναγιώτης Τραχανάς.

ΕΡΩΤΗΣΗ - Πείτε μας λίγα λόγια για το «Γκρουπ» σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Ονομαζόμαστε Blank Faces και είμαστε ένα τοπικό συγκρότημα. Η ομάδα μας αποτελείται από πέντε άτομα. Στο τραγούδι διακρίνεται η Ελευθερία Τσαγκίρη, στην κιθάρα ο Αντώνης Τζιούμης και ο Γιάννης Γκικόπουλος, στο μπάσο η Χριστίνα Προκοπίου, στα πλήκτρα ο Γιάννης Γκικόπουλος ενώ στα κρουστά ο Παναγιώτης Τραχανάς. Η ομάδα μας δημιουργήθηκε μόλις πριν δύο χρόνια, το 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ - Το όνομα του «Γκρουπ» πως προέκυψε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Είχαμε ήδη ξεκινήσει πρόβες για την πρώτη μας ουσιαστικά εμφάνιση όταν μας ζητήθηκε να δώσουμε την επωνυμία μας για τις αφίσες. Είναι λίγο αστείο γιατί ενώ πραγματικά είχαμε ενθουσιαστεί με την ιδέα ενός live και κάναμε συνεχώς πρόβες το όνομα ουσιαστικά το βρήκαμε σε μικρό χρόνο κατά τη διάρκεια μιας απ’ τις πρόβες μας. Στα ελληνικά η μετάφραση είναι ‘Κενά Πρόσωπα’. Αυτό προέκυψε από μια ζωγραφιά που είδαμε με ένα κάτασπρο πρόσωπο και έτσι μας ήρθε η ιδέα.

ΕΡΩΤΗΣΗ - Από πού πήρατε το ερέθισμα να ασχοληθείτε με την μουσική;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Αυτό που μας ένωσε σαν ομάδα πραγματικά είναι η τεράστια αγάπη μας για τη μουσική. Είναι το μέσο με το οποίο μπορούμε να εκφραστούμε. Ο καθένας μας το ανακάλυψε αρχικά μόνος του όταν πρωτοενδιαφέρθηκε για το αντικείμενο του και σιγά σιγά αυτός ο ενθουσιασμός γινόταν όλο και μεγαλύτερος. Φυσικά οι παροτρύνσεις ήρθαν από τις οικογένειες μας και φίλους όταν πρόσεξαν αυτήν την κλίση.

ΕΡΩΤΗΣΗ - Πως θα περιγράφατε το ύφος του «Γκρουπ»; Τι είδος μουσική παίζατε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Παίζουμε ελληνικό και ξένο έντεχνο και ροκ πρόγραμμα. Θα μπορούσαμε να χαρακτηριστούμε ένα ροκ συγκρότημα κατά βάση με διακριτά στοιχειά του εντέχνου.

ΕΡΩΤΗΣΗ - Έχει κάνει κάποιος από εσάς μουσικές σπουδές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Όλοι μας έχουμε φοιτήσει και συνεχίζουμε να φοιτούμε σε μουσικές σχολές της πόλης. Ο καθένας μας δεν διακρίνεται μόνο σε αυτό που παρουσιάζουμε στο συγκρότημα αλλά έχουμε και γνώσεις άλλων οργάνων καθώς και θεωρητικών μαθημάτων μουσικής.

ΕΡΩΤΗΣΗ - Ποιες είναι οι ¨δραστηριότητες¨ σας μέχρι σήμερα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Οι εμφανίσεις μας γίνονται από το 2013 σε διάφορα μαγαζιά της πόλης αλλά και μουσικές εκδηλώσεις. Τα πρώτα μας βήματα σε εμφανίσεις έγιναν κυρίως ως support-group αλλά πλέον έχουμε κλείσει και κλείνουμε δικές μας εμφανίσεις. Συμμετείχαμε στο φετινό Summer Rock Festival της πόλης δίπλα σε γνωστά συγκροτήματα της πόλης ενώ αναλάβαμε με διαφορετική επωνυμία και επιπλέον άτομα την συναυλία για το συνέδριο των Απόδημων Αρκάδων. Το περασμένο καλοκαίρι εμφανιστήκαμε ακόμα στα περίχωρα του νομού . Δεν περιοριστήκαμε όμως μονό εντός νομού αλλά και φέτος το χειμώνα μας κάλεσαν στο μουσικό σχολείο του νομού Ηλείας (και εδώ εμφανιστήκαμε με διαφορετική επωνυμία γιατί ήταν επιπλέον άτομα). Πρόσφατα έχουμε κάνει εμφανίσεις σε γνωστά μαγαζιά με μουσικές σκηνές της πόλης ενώ αρχίζουμε να οργανώνουμε το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα τόσο εντός νομού όσο και εκτός.

ΕΡΩΤΗΣΗ - Οι οικογένειες σας, το σχολείο σας είναι ¨συμπαραστάτες¨ σ’ αυτήν την διαδρομή σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ -Φυσικά σε όλο αυτό το μαγικό μουσικό μας ταξίδι η στήριξη τόσο των οικογενειών μας όσο και φίλων ήταν καταλυτική. Η αμέτρητη αγάπη τους μας έκανε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να ονειρευόμαστε τα ακόμα μεγαλύτερα. Μέσα απ’ το σχολείο μάθαμε πολλά και το πώς να βγούμε εκεί έξω που όλα είναι δυσκολότερα και πιο απαιτητικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ - Πως καταφέρνετε να συνδυάζετε διάβασμα και μουσική;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Δεν ήταν λίγες οι φορές που πιεστήκαμε να τα καταφέρουμε εξαιτίας του υπερφορτωμένου προγράμματος και του ελάχιστου χρόνου μας. Ωστόσο καταφέραμε να ορίσουμε τις προτεραιότητες μας που είναι το διάβασμα για την επαγγελματική μας αποκατάσταση έχοντας όμως ως συνοδοιπόρο μας σε όλο αυτό τη μουσική μας. Δουλέψαμε και δουλεύουμε σκληρά τα σαββατοκύριακα και σε αργίες ώστε να είμαστε εντάξει σε όλες τις ευθύνες μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ - Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Φυσικά όλα αυτά είναι η αρχή ενός ονείρου που ζούμε και πιστεύουμε πως με σκληρή δουλειά και προσπάθεια θα καταφέρουμε να πετύχουμε στο χώρο όλα αυτά που θέλουμε. Αρκεί η επιμονή και η επιμονή. Έρχεται βεβαία για μας ένας δύσκολος χρόνος καθώς η Γ’ Λυκείου είναι μπροστά μας κάτι που θα σταματήσει για μικρό χρονικό διάστημα όλο αυτό, αλλά σίγουρα το φετινό καλοκαίρι αλλά και με το τέλος των επομένων Πανελληνίων μας θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε δυναμικά με περισσότερες ευκαιρίες και εμφανίσεις.

Πηγή – Εφημερίδα «Αρκαδικές Ειδήσεις» - Βούλα Καρνέζη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...