Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το «Καλημέρα Αρκαδία» στην μαγευτική συναυλία του Χαρούλη στην Αρχαία Κόρινθο! (vd)

Το «Καλημέρα Αρκαδία» στην μαγευτική συναυλία του Χαρούλη στην Αρχαία Κόρινθο! (vd)
Μουσική, χωρίς Γιάννη (Χαρούλη), προκοπή δεν κάνει!
Πραγματικά, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι δύσκολο να τα μετατρέψεις σε λέξεις κι αυτό γιατί δεν είναι «πράγματα», αλλά συναισθήματα.
Μεγάλωσα σε μια δεκαετία που οι καλλιτέχνες διερρήγνυαν τα ιμάτια τους τοποθετώντας τις περισσότερες φορές μόνοι τους τον εαυτό τους σε κάποιο μουσικό «στρατόπεδο»
Έμελλε λοιπόν κάποια χρόνια μετά ένα λαούτο και ένα παλικάρι με μακριά μαλλιά να τους ισοπεδώσει και να τους δείξει πως η μουσική δεν έχει σύνορα και όρια αρκεί ο καλλιτέχνης να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές που έχουμε όλοι μέσα μας.
Κι αυτό ακριβώς κάνει με το λαούτο του και τις χορδές που δεν είναι ικανές να μείνουν από το παθός και την ένταση επάνω στο μουσικό όργανο αλλά κόβονται μια μια όπως «κόβεται» και ο κόσμος κάτω από την σκηνή.
Ετσι ακριβώς λοιπόν ο Γιάννης Χαρούλης κατάφερε να γεμίσει στάδια, να κάνει τα κορίτσια να ουρλιάζουν στο όνομα του, τα αγόρια να πίνουν ένα τσίπουρο και μια ρακί στην υγειά του,να έχει συγκλονιστική σκηνική παρουσία χωρίς ούτε ένα χορευτή, να χορεύουν τα χέρια του χωρίς να χορεύει ο ίδιος και να κάνει όλο τον κόσμο μια παρέα λέγοντας τους κάθε φορά «Πάντα σε χάρες να ανταμώνουμε».
Έτσι ακριβώς λοιπόν δε μπορείς να βάλεις ταμπέλα στον Γιάννη Χαρούλη το μόνο που πρέπει να κανείς είναι να πας να τον ακούσεις (εάν δεν το έχεις κάνει κάντο τώρα) να περιμένεις να βγει ζωντανά στην σκηνή και να καταλάβεις γιατί μιλάμε γιατί μιλά όλη η Ελλάδα.
Με μια φωνή ενός πληγωμένου σπουργιτιού από την Κρήτη που βρίσκει την δύναμη και κελαηδά ότι στίχους και να τραγουδά και να φτάνει στα αυτιά σου σαν γάργαρο νερό και να σου γαληνεύει την ψυχή.
Τελικά είχαν δίκιο αυτοί που έλεγαν ότι οι δύσκολοι καιροί βγάζουν σπουδαία πράγματα.
Η αφορμή αυτή την φορά ήταν η συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση του κοινωνικού ιατρείου αλληλεγγύης Κορίνθου  στην οποία συμμετείχε μαζί με τον μεγαλύτερο αν μπορούμε να πούμε υπαίτιο των υπέροχων τραγουδιών που ακούμε να τραγουδά τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και την υπέροχη Ματούλα Ζαμάνη.
Η συναυλία έγινε στον χώρο Ξενία της Αρχαίας Κορίνθου και η  κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία» ήταν εκεί.

Δείτε φωτογραφίες και video από την υπέροχη βραδιά.

Μιχάλης Σακελλαράκης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...