Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχεται καύσωνας στην Ευρώπη... Στην Ελλάδα;

Έρχεται καύσωνας στην Ευρώπη... Στην Ελλάδα;
Πρωτόγνωρο κύμα κάυσωνα θα επηρεάσει την δυτική και κεντρική Ευρώπη

στα τέλη Ιουνίου αλλά και στις αρχές του Ιουλίου καθώς πολύ ζεστές αέριες μάζες από την Αφρική θα κινηθούν προς την Ιβηρική χερσόνησο,αλλά και την κεντρική Ευρώπη. Θερμοκρασίες πάνω από 40-42οC θα έχουν περιοχές της Ισπανίας και της νοτιοδυτικής Γαλλίας ενώ υψηλές θερμοκρασίες θα έχουμε και στις Γερμανόφωνες χώρες. Το κύμα καύσωνα θα καταφέρει να φτάσει μέχρι και την Σκανδιναβία και την βόρεια Ευρώπη ενώ σταδιακά θα κινηθεί και πιο νότια και ανατολικά προς την Ιταλία .

Όσον αφορά την χώρα μας προς τα τέλη του μήνα και στις αρχές του Ιουλίου θα ανέβει η θερμοκρασία κομμάτι της έντονης ζέστης θα επηρεάσει και την δυτική -νοτιοδυτική Ελλάδα αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Αντιθέτως στην ανατολική βορειοανατολική Ελλάδα το μελτέμι θα κυριαρχήσει γι'αυτό και η ζέστη θα περιοριστεί δυτικότερα της Πίνδου που το μελτέμι του Αιγαίου λειτουργεί ως θερμός καταβάτης για την Ήπειρο-νησιά Ιονίου-δυτική Στερεά Ελλάδα και δυτική Πελοπόννησο. Ενδεχομένως να ανέβει λίγο παραπάνω ακόμα η θερμοκρασία το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αλλά όχι κάτι τρομερό για τα δεδομένα της εποχής να έχουμε σε κάποιες περιοχές της δυτικής χώρας 34-36οC.

Το σημαντικό είναι οτι οι βροχές δείχνουν να σταματούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στην Ελλάδα αλλά ακόμα είναι νωρίς για να δούμε την ακριβή εξέλιξη του καιρού.

weather-in-greece.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...