Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το τελευταίο αντίο στη μικρή Ιωάννα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα!

Η Ιωάννα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε με συμπτώματα πνευμονίας. Η ιστορία της έγινε γρήγορα γνωστή και άγγιξε όλους όσους την διάβασαν... Οι γονείς της αποχαιρέτησαν το αγγελούδι τους μέσα από ένα συγκινητικό κείμενο στο blog που είχε φτιάξει η μαμά της Βίκυ αφιερωμένο σε εκείνη...

/

“Η Ιωάννα σήμερα το μεσημέρι έφυγε. Έφυγε ήρεμη στην αγκαλιά μου. Πάλεψε όσο μπορούσε αλλά κάποια στιγμή κουράστηκε. Σας αγαπούσε όλους όπως την αγαπήσατε και εσείς! Για όλους είχε πάντα το πιο ζεστό της χαμόγελο και έτσι θα τη θυμόμαστε για πάντα. Αντίο Ιωάννα...Θα μας λείψεις. Μαμά και Μπαμπάς”, έγραψαν.

Όλα ξεκίνησαν δύο μήνες μετά την γέννησή της μικρής. Οι γιατροί διέγνωσαν νωτιαία μυική ατροφία, γενετική. Οι γονείς της ήταν φορείς χωρίς να το γνωρίζουν και το προσδόκιμο ζωής για την μικρή ήταν το πολύ 2 χρόνια με μέσο όρο τους 9 μήνες.

/

Νομιζα πώς ζούσα έναν εφιάλτη και πως κάποια στιγμή θα ξυπνήσω. Ήμουν σοκαρισμένη και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ γυρνούσε στο μυαλό μου. Στο νοσοκομείο της έβαλαν ένα σωληνάκι στη μύτη για να τρέφεται και μετα απο 5 μέρες πήγαμε σπίτι, δεν υπαρχεί θεραπεία, γράφει η Βίκυ στο blog για τα πρώτα συναισθήματά της μετά τη διάγνωση. Μετά το πρώτο σοκ, οι γονείς της μικρής σκέφτηκαν λίγο διαφορετικά και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα blog Για την Ιωάννα.

/

 

Η μαμά της εξηγεί το γιατί:
Μετά απο κάποιες μέρες ομώς αρχισαμε να σκεφτομαστε διαφορετικά. Η Ιώαννα έιναι δώρο για έμας. Μας έδωσε και μας δίνει τόσες ευχαριστες στιγμές. Αυτό είναι το DNA της, αυτό ήταν απο τη πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε, δεν είχε άλλη επιλογή να έρθει στο κοσμό. Σκέφτηκα πως της αξίζει να ζεί όπως καθέ άλλο παιδί της ηλικίας της και φυσικά να έχει μια μαμά και έναν μπαμπά που την αγαπάν και της δίνουν το καλύτερο δυνατό, και αύτο θα γινόταν μόνο αν ξεπερνούσαμε τον εαυτό μας και σκεφτόμασταν την Ιωάννα και μόνο. Σκεφτήκαμε πως στεναχωριόμαστε για τον εαυτό μας, γιατί δεν ικανοποιούνται τα δικά μας όνειρα, η Ιωάννα είχε τα δικά της σχέδια, θα πρέπει να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή και όχι να σκεφτόμαστε τι θα γίνει μετα. Στο κατώ κατώ της γραφής κανένας δε ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον. Αποφασίσαμε πως μπροστά της δε θα κλάψουμε ποτέ! Η Ιωάννα μας έχει διδάξει μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα ό,τι κάποιος μαθαίνει μετά απο μια ολόκληρη ζωή.

/

 

Αύριο Παρασκευή, όποιος θέλει μπορεί να αποχαιρετήσει την Ιωάννα, στις 11 το πρωί, στο Spangler\'s Mortuary (799 Castro Street Mountain View , CA 94041) στην Καλιφόρνια όπου ζούσε με τους γονείς της.

/

Οι γονείς της δίνουν αγώνα για να ενημερωθεί ο κόσμος για την συγκεκριμένη ασθένεια που τους στέρησε την κόρη τους και για να βρεθεί θεραπεία. Ακόμα, ζητούν αντί για λουλούδια ή άλλα αντικείμενα, όποιος έχει την ευχαρίστηση, να κάνει δωρέα σε ένα από τα παρακάτω ιδρύματα:

-https://www.fsma.org/EventDonation/?idEvent=7039
-https://co.clickandpledge.com/advanced/default.aspx?wid=47012

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...