Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Την κηδεία της Ελλάδας έκαναν τα … καρναβάλια των Σκοπίων

Την κηδεία της Ελλάδας έκαναν τα  … καρναβάλια των Σκοπίων

Παραστάσεις χλευαστικές για την Ελλάδα παρουσιάστηκαν και πάλι στο καρναβάλι της κωμόπολης Βέβτσανι στα Σκόπια, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 13 και 14 Ιανουαρίου, γεγονός που προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση των ελληνικών Αρχών.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχολίαζαν το περιστατικό τονίζοντας πως «οι εκδηλώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της εθνικιστικής ρητορικής της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ που δηλητηριάζει την κοινή γνώμη της χώρας» και συμπλήρωναν ότι «σε τελική ανάλυση, οι διοργανωτές αυτού του καρναβαλιού είναι οι ίδιοι για τα καρναβάλια»...

Οι καρναβαλιστές στη Βέβτσανι, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος «ασχολήθηκαν» με την Ελλάδα.

Στο περυσινό καρναβάλι, μία από τις κεντρικές παραστάσεις είχε θέμα την «κηδεία της Ελλάδας» με ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας, η οποία στη συνέχεια κάηκε και με ένα προσβλητικού περιεχομένου «κηδειόχαρτο».


Φέτος, οι καρναβαλιστές του Βέβτσανι πραγματοποίησαν το «ετήσιο μνημόσυνο της κηδείας της Ελλάδας», δίνοντας έτσι σχετική συνέχεια.

Συγκεκριμένα περιέφεραν πάλι ένα φέρετρο καλυμμένο με την ελληνική σημαία και με μία "ταφόπλακα" στην οποία αναγραφόταν «Yunanistan 1830-2011, Hell-Ass. Donated by EU».
Ως πενθούντες στο "ετήσιο μνημόσυνο" εμφανίζονται καρναβαλιστές με κουκούλες της Κου-Κλουξ-Κλαν οι οποίοι κρατούν και ένα πλακάτ στον οποίο απεικονίζεται η λεγόμενη «Μεγάλη Μακεδονία», μαζί με τον Ήλιο της Βεργίνας.
Το καρναβάλι στο Βέβτσανι διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 13 και 14 Ιανουαρίου και σε αυτό, σύμφωνα με τους οργανωτές του, κυριαρχεί η πολιτική σάτιρα, ενώ χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ.
Πέρυσι, λόγω των προσβλητικών παραστάσεων κατά της Ελλάδας, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια προέβη σε προβεί σε διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ για τη συμπεριφορά της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, η οποία δεν καταδίκασε τα γεγονότα που εξελίχθηκαν ενώπιον εκπροσώπων της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της ΠΓΔΜ, η κυβέρνηση της χώρας, εκπροσωπήθηκε στο καρναβάλι του Βέβτσανι από τον υφυπουργό Πολιτισμού, Ντράγκαν Νεντέλκοβιτς.

Πηγή - onalert

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...