Menu
RSS
Σάββατο, 15/12/2018
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Εκτός από Sugar Mama μήπως είσαι και μαμά millennial;

Εκτός από Sugar Mama μήπως είσαι και μαμά millennial;

Είσαι μανούλα και γεννημένη μετά το 1980; Ανήκεις σε μια νέα γενιά και είναι οι λεγόμενες μαμάδες millennial.


Έχεις ακουστά την συγκεκριμένη φράση; Αν όχι είμαστε εδώ ζαχαρένια μανούλα και φίλη να σε ενημερώσουμε τι πραγματικά σημαίνει!

Οι Millennials (επίσης γνωστοί και ως η Generation Y) αποτελούν την γενιά που ακολουθεί την Generation X, και στην οποία ανήκουν οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί από τις αρχές του 1980 έως τις αρχές του 2000. Πολλές άγνωστες λέξεις; Πάρε θέση και άκου να στα εξηγήσω για να μπορέσουμε να συννενοηθούμε! Τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70 ήταν οι «baby boomers» (οι γεννημένοι μεταξύ 1945-1960). Μετά ακολούθησε η «Generation X». Είναι η γενιά των σημερινών 40ρηδων και 50ρηδων (οι γεννημένοι μεταξύ 1961-1980) Η Millennials γενιά είναι η αμέσως επόμενη γενιά, πολύ μεγαλύτερη σε αριθμό από την Gen Χ γενιά, με ηλικίες 18-40 ετών.
Ποιες είναι οι millennial mums;

Είναι οι μαμάδες που έχουν τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης γυναίκας. Οι περισσότερες πλέον μαμάδες διαθέτουν όχι μόνο τη στοιχειώδης μόρφωση αλλά η μεγάλη πλειοψηφία έχει πτυχίο πανεπιστημίου και κάποια εξειδίκευση. Αγωνίζονται για την ισότητα, για τις ίδιες αλλά και για τα παιδιά τους και σκέφτονται περισσότερο το μέλλον τώρα που είναι γονείς.Χρησιμοποιούν με μεγάλη άνεση την τεχνολογία και είναι multi-screening χρήστες στο σπίτι. Οι περισσότερες διαθέτουν Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, χρησιμοποιούν το smartphones για την επικοινωνία με τους φίλους και την οικογένεια και tabletsgia την παρακολούθηση video, online αγορές και e-banking. Τον ελεύθερο χρόνο τους παρακολουθούν τηλεόραση και ταυτόχρονα σερφάρουν στο ιντερνετ χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ή το tablet τους και ολοκληρώνουν και επαγγελματικές εκκρεμότητες on line .

Οι συσκευές τους είναι ζωτικής σημασίας για εκείνες καθώς αποτελούν τη σύνδεση τους με τον έξω κόσμο. Έχουν υψηλές προσδοκίες και είναι πιο σίγουρες και πιο απαιτητικές από ό, τι θέλουν από τη ζωή τους. Παρόλο που είναι digital εκπαιδευμένες χρησιμοποίουν την τεχνολογία για να βελτιώσουν και την εξωτερική τους εμφάνιση. Εκτός από μαμάδες είναι γυναίκες, σύζυγοι, εργαζόμενες και φίλες. Έτσι η μαμά millennial θέλει να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της και προσπαθεί να εξισορροπίσει τους πολλαπλούς ρόλους που έχει στην καθημερηνότητά της. Της αρέσει όμως και η παράδοση, χρησιμοποιεί το tablet για να μαθαίνει νέες συνταγές και θέλει να έχει αυτή τον έλεγχο του νοικοκυριού της. Προσπαθεί να ενηρώνεται για το πως θα είναι καλή μαμά, να περνάει ποιοτικό χρόνο με όλη την οικογένεια και πάνω από όλα βάζει την φροντίδα των παιδιών της. Τέλος παραμένουν θελκτικές για τους συντρόφους τους και να είναι παραγωγικές στην εργασία τους.

Σας φαίνονται περίργα όλα αυτά; Κι όμως δεν είναι ρομπότ είναι οι μαμάδες Millennial και αν έχεις γεννηθεί κι εσύ μετά το 1980, ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την κατηγορία και ίσως δεν το έχεις πάρει είδηση.

Για το Sugar Mama
Μάρη Ταλλά

28951579 1802926909752623 4395269861991776256 n

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...