Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γερμανοί κάνουν έρανο για την Ελλάδα!

Γερμανοί κάνουν έρανο για την Ελλάδα!

Πόσα χρήματα συγκέντρωσαν δημότες της πόλης Hilden στη Γερμανία;

8.000 ευρώ συγκέντρωσαν οι δημότες της πόλης Hilden στη Γερμανία για να στηρίξουν ιδρύματα που έχουν τεράστιες ανάγκες αυτή την περίοδο στην Ελλάδα.

Κι όλα ξεκίνησαν από ένα ρεπορτάζ...

Η ΜΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, η οποία καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του, ήταν θέμα σε ρεπορτάζ γερμανικού καναλιού.

Μία ευαίσθητη γυναίκα, η κυρία Κραλ, αποφάσισε να δράσει για τους συνανθρώπους της στην Ελλάδα και ξεκίνησε την πρωτοβουλία της. Άλλωστε είχε έρθει τόσες φορές στην Ελλάδα, που ένιωσε πως έπρεπε να δράσει.

"Στη Γερμανία υπάρχει ένα αρκετά παλιό χριστουγεννιάτικο έθιμο, κατά το οποίο οι άνθρωποι μέσα σε κούτες παπουτσιών συλλέγουν όλα όσα θέλουν να δωρίσουν. Έτσι ξεκίνησε και η κυρία Κραλ την προσπάθεια για τη χώρα μας. Η ανταπόκριση των ανθρώπων όμως ήταν τόσο μεγάλη, που σύντομα συνειδητοποίησε πως οι κούτες αυτές ήταν τελικά πολύ μικρές για να χωρέσουν τη βοήθεια των Γερμανών. Μια μέρα σ' ένα κρατικό κανάλι της Γερμανίας είδε ένα ρεπορτάζ για τη δράση του ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Πήρε λοιπόν τηλέφωνο και μου ζήτησε μια λίστα με ιδρύματα και οικοτροφεία που χρειάζονται βοήθεια", εξηγεί o Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, εθελοντής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

H κυρία Κραλ λοιπόν έκανε μια σελίδα στο Facebook (με όνομα "Hilden Hilft Griechenland" που σημαίνει "Το Hilden βοηθάει την Ελλάδα") και κοινοποίησε την προσπάθεια στα τοπικά κανάλια.

Σε ένα ελληνικό εστιατόριο της πόλης μάλιστα, οι υπεύθυνοι του μαγαζιού μάζευαν όλα τα φιλοδωρήματα σ' ένα κουτί παπουτσιών.

"Το πιο συγκινητικό από όλα είναι πως δύο άνθρωποι κάθονταν με -5 βαθμούς Κελσίου στο δρόμο, προκειμένου να συλλέξουν λεφτά. Είναι εκπληκτικό όλο αυτό που συνέβη", επισημαίνει ο Αλέξανδρος.

Τα 2.500 ευρώ δόθηκαν στο Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία στα Χανιά, για τη θέρμανση του κτιρίου και σε μερικές μέρες η κυρία Κραλ θα έρθει στην Ελλάδα για να ελέγξει την κατάσταση...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...