Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Zoosos | Βίντεο στο Instagram δείχνει άνδρας να χτυπά στο κεφάλι γαϊδούρι στη Σαντορίνη (vd)

Zoosos | Βίντεο στο Instagram δείχνει άνδρας να χτυπά στο κεφάλι γαϊδούρι στη Σαντορίνη (vd)

της Ελένης Ηλιοπούλου - zoosos.gr

Τους φιλόζωους εντός και εκτός Ελλάδας έχει εξοργίσει ένα βίντεο το οποίο αν και τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 2017 αποδεικνύει τι ακριβώς κάνουν σε γαϊδούρια και μουλάρια οι αγωγιάτες στο νησί της Σαντορίνης.

Το βίντεο τράβηξε ο Clyde Delong ο οποίος και το δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram στις 14 Νοεμβρίου του 2017 μαζί με άλλες φωτογραφίες από την επίσκεψη του στη Σαντορίνη και μάλιστα επισημαίνει ότι τόσο εκείνος όσο και ο φίλος του αν και έβαλαν τις φωνές στον συγκεκριμένο άνδρα εκείνος ή δεν τους άκουσε ή τους αγνόησε και όταν προσπάθησαν να τον βρουν για να διαμαρτυρηθούν αυτός είχε εξαφανιστεί και οι ίδιοι μη γνωρίζοντας καλά τα σοκάκια του οικισμού δεν ήξεραν που να τον αναζητήσουν.

Το βίντεο αυτό αποτελεί αδιάψευστο αποδεικτικό υλικό για το τι υφίστανται τα ζώα εκεί και καθώς δεν έχει εκπνεύσει το χρονικό διάστημα από τη στιγμή τη διάπραξη τους για να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του δράστη, πρέπει οι αρμόδιοι δηλαδή η Εισαγγελία Σύρου να δράσουν αυτεπάγγελτα.

Όπως πολλές φορές έχουμε πει τα ζώα και στη Σαντορίνη κακοποιούνται αλύπητα και οι αρχές κάνουν ότι δεν βλέπουν αυτό που αποδεδειγμένα συμβαίνει εκεί. Οι ντόπιοι συνηθίζουν να καλύπτουν την κατάσταση και ουσιαστικά ότι μαθαίνουμε γίνεται γνωστό από τους τουρίστες οι οποίοι ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ό,τι διαπιστώνουν.

Ο κτηνίατρος Μανώλης Βορρίσης μιλώντας στο www.zoosos.gr εξήγησε ότι ο ίδιος θα καταθέσει το βίντεο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του δράστη καθώς είναι εξαιρετικά εύκολο να βρεθεί από την Αστυνομία στη Σαντορίνη. Ο κτηνίατρος επισημαίνει ότι ο αγωγιάτης χτυπάει στο κεφάλι το ζώο επανειλλημένα και αυτό το δέχεται. Η αντίδραση του γαϊδουριού που μαζεύεται δείχνει ότι έχει γίνει άπειρες φορές και δεν είναι θέμα αντανακλαστικών... Η λέξη ντροπή είναι μικρή για να περιγράψει όσα βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνουν στα ζώα στη χώρα μας...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...