Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στιγμές τρόμου για εργάτες σιδηροδρόμου που γλίτωσαν στο παρά πέντε από τρένο (vd)

Στιγμές τρόμου για εργάτες σιδηροδρόμου που γλίτωσαν στο παρά πέντε από τρένο (vd)
Την τελευταία στιγμή σώθηκαν εργάτες σιδηροδρόμων, που είδαν ένα τρένο να κινδυνεύει να τους πατήσει. 
Το περιστατικό έγινε ένα μίλι έξω από το Tuxford, όταν τρεις εργάτες άρχισαν να τρέχουν για να προλάβουν το τρένο που έτρεχε με 125 μίλια την ώρα. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι συγκεκριμένοι τρεις εργάτες γλίτωσαν για ένα μόλις δευτερόλεπτο. 
Ο οδηγός του τραίνου, όπως δείχνει και το βίντεο, αντελήφθηκε την παρουσία των εργατών μόλις τρία δευτερόλεπτα πριν τους φτάσει. Έκθεση θέτει σε αμφισβήτηση τις πρακτικές ασφαλείας που χρησιμοποιούνται, καθώς παρολίγον να υπάρξει τραγωδία. 
Ένας από τους εργάτες άρχισε να προειδοποιεί τους άλλους τρεις που καθάριζαν τη γραμμή, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τρένο φτάσει πάνω τους. Το περιστατικό αποκαλύφθηκε τώρα, όμως έγινε στις 5 Οκτωβρίου 2017. 
traino_ergates
Ο οδηγός, όταν είδε τους εργάτες, πάτησε την κόρνα, όμως δεν τους είδε να ανταποκρίνονται. Συνέχισε να πατά την κόρνα, μέχρι που τον αντιλήφθηκαν. 
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης των Ατυχημάτων Σιδηροδρόμων (RAIB) το περιστατικό παραλίγο να προκαλέσει μεγάλη τραγωδία, επειδή ο εργάτης που ήταν επιφορτισμένος με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας θέλησε να επιταχύνει τις εργασίες και δεν χρησιμοποίησε τα ενεδειγμένα μέτρα. 
traino_ergates1



«Στην έρευνα, η RAIB βρήκε ότι ο υπεύθυνος χρησιμοποίησε μία μη ασφαλή μέθοδο εργασίας προσπαθώντας να κάνουν μια επιπλέον μη προγραμματισμένη εργασία. Η προσοχή τόσο του υπευθύνου όσο και των μελών της ομάδας αποσπάστηκε και το αποτέλεσμα ήταν ότι τρεις από αυτούς βρέθηκαν να πηδούν από τις γραμμές μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν περάσει το τρένο, που έτρεχε με 125 μίλια την ώρα», είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ατυχημάτων, Σάιμον Φρεντς. 

«Η ασφάλεια είναι προτεραιότητά μας και λαμβάνουμε περιστατικά όπως αυτό εξαιρετικά σοβαρά», ήταν το σχόλιο εκπροσώπου της εταιρείας σιδηροδρόμων. 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...