Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τούρκοι χάκερς «κατέβασαν» τουλάχιστον 100 ελληνικές ιστοσελίδες!

Τούρκοι χάκερς «κατέβασαν» τουλάχιστον 100 ελληνικές ιστοσελίδες!

Κυβερνοεπίθεση από Τούρκους χάκερ δέχθηκαν ελληνικές ιστοσελίδες, την Τετάρτη. Συνεχίζεται ο υβριδικός πόλεμος από την Άγκυρα, σε ηλεκτρονική μορφή αυτή τη φορά.

Πλήθος ιστοσελίδων αθλητικών ομάδων, πανεπιστημίων και κρατικών φορέων έχει παραβιαστεί από τους Τούρκους, ενώ η εν λόγω επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά καιρούς τέτοια χτυπήματα έχουν έρθει στη δημοσιότητα, ενώ πολύ συχνά υπάρχει και απάντηση από την ελληνική πλευρά.

Αυτές οι επιθέσεις έχουν παράλληλα και μορφή ψυχολογικών επιχειρήσεων με στόχο την εξασθένηση των ελληνικών αρχών και έλεγχο της ετοιμότητας στον κυβερνοχώρο.

Η ομάδα Ayyildiz Tim, μία από τις παλαιότερες της Τουρκίας, «έριξε» τουλάχιστον 100 σημαντικές ελληνικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και κρατικές.

Η επιχείρηση χακαρίσματος βρίσκεται σε εξέλιξη με τη σελίδα του Ατρομήτου, του μπασκετικού Ολυμπιακού, Πανεπιστημίων και σχολείων να έχουν «κατέβει». Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακου εναλλάσσονταν εικόνες και ακουγόταν ραπ μουσική.

Οι επιθέσεις της έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο και οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές, πατριώτες και κεμαλιστές, ενώ η ομάδα τους είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα social media με περισσότερους από 1.500.000 Τούρκους να τους ακολουθούν.

https://www.pentapostagma.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...