Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΟΑΕΔ | Ο μισθός στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας!

ΟΑΕΔ | Ο μισθός στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας!

Ετοιμάζεται από το υπουργείο Εργασίας η προκήρυξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους για 35.000 άνεργους. Δείτε τον μισθό και τα κριτήρια επιλογής με βάση τα οποία θα γίνουν οι προσλήψεις.

Ειδικότερα, ο υπουργός κ. Ι. Βρούτσης ενημερώνει ότι σχεδιάζεται η υλοποίηση νέου κύκλου του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Χώρας, καθώς και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας/Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας, καθώς και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Το Πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 8 μηνών, θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους

Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.

Τα έργα αυτά, όπως και όλα τα αντίστοιχα προηγούμενα, δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των Δήμων (αναβάθμιση υπηρεσιών, εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους κατοίκων κλπ).

Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...