Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ!

Προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ!

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, άναψε το «πράσινο φως» για μια σειρά από νομοσχέδια που θα έρθουν το επόμενο διάστημα. Μεταξύ αυτών, το ν/σ «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας» από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων, εισάγεται εξαίρεση από την αρμοδιότητα του Α.Σ.Ε.Π., αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων του Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης.

Αυτό θα γίνει καθώς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το επιβάλλουν σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που αφορούν στην ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης καθιστούν αναγκαία τη θεσμοθέτηση διαδικασιών που θα διασφαλίζουν την ταχεία κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Θυμίζουμε, ότι η aftodioikisi.gr είχε προαναγγέλλει αυτή την εξέλιξη κάνοντας λόγο για 1.012 προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ, με το ίδιο πλαίσιο που έγιναν και οι προσλήψεις των 1.500 ειδικών φρουρών στην αστυνομία.

Να σημειωθεί, ότι ήδη είναι γνωστές οι 258 προσλήψεις στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας, για τις οποίες υπήρχε συζήτηση αν θα γίνουν από το ΑΣΕΠ ή απλώς με την εποπτεία του, όπως και, τελικώς, αποφασίστηκε.

https://www.aftodioikisi.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...