Menu
RSS
Κυριακή, 20/09/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

4.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

4.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Ένα δωδεκάμηνο πρόγραμμα σημαντικών μεταρρυθμίσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο του Φόρουμ της Helexpo που φέτος υποκαθιστά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που αναβλήθηκε υπό το φόβο εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης:

Εκσυγχρονίζεται η αγορά εργασίας με βάση εισηγήσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Καταργούνται παρωχημένες ρυθμίσεις του περασμένου αιώνα και καθιερώνονται νέα δικαιώματα που διασφαλίζουν το μέλλον της εργασίας.

Αναμορφώνεται η επικουρική ασφάλιση με την εισαγωγή του κεφαλοποιητικού συστήματος, ενός ατομικού κουμπαρά για κάθε νέο εργαζόμενο που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη, κυρίως των νέων στο ασφαλιστικό σύστημα.

Καθιερώνονται νέοι κανόνες στην διευθέτηση χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Επιχειρηματίες επαγγελματίες κάτοχοι στεγαστικών δανείων, αποκτούν μια δεύτερη ευκαιρία.

Επιταχύνεται η απονομή της Δικαιοσύνης καθώς ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες και έρχεται ο θεσμός της πιλοτικής δίκης.

Αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του έργου τους από το 2021, ενώ ένας νέος νόμος πλαίσιο θα ενδυναμώσει κι άλλο το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

Νέο χωροταξικό νομοσχέδιο που θα οργανώνει τον δημόσιο χώρο με σεβασμό στο περιβάλλον. Προσδιορίζονται χρήσεις γης, περιορίζεται η εκτός σχεδίου και άναρχη δόμηση, απλοποιείται η αδειοδότηση επενδύσεων, ιδίως των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Νέο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων που αλλάζει τον νόμο 4412 και θα αφαιρεί γραφειοκρατία, ενω παράλληλα θα προσθέτει διαφάνεια.

Ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας με μονάδες χρόνιων παθήσεων και ημερήσιας νοσηλείας, ενώ προσλαμβάνονται μόνιμα 4.000 άτομα, κυρίως νοσηλευτών.

Αλλάζει δραματικά το Δημόσιο. To ΑΣΕΠ αναδιαρθρώνεται και επιταχύνονται οι νέοι διορισμοί. Στην πύλη gov.gr θα προστεθούν άμεσα 400 ψηφιακές υπηρεσίες, ώστε να φτάσουν τις 1.000 που θα είναι όλες προσβάσιμες σε λίγο και από το κινητό μας τηλέφωνο.

Τέλος στην Αυτοδιοίκηση θα κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που διακρίνει οριστικά τις αρμοδιότητές της από το κεντρικό κράτος.

1 σχόλιο

  • Λουκία
    Λουκία Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 08:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος δεν έχει κάνει στη θητεία ειδικές δυνάμεις δεν μπορεί να μπει σε αυτό το 12μηνο πρόγραμμα σωστά?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...