Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με αγωγές μέχρι 31-12-2023 διεκδικούν τα αναδρομικά των μισθολογικών κλιμακίων τους οι ΜΟΝΙΜΟΙ και οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι του Δημοσίου και ΝΠΔΔ

Με αγωγές μέχρι 31-12-2023 διεκδικούν τα αναδρομικά των μισθολογικών κλιμακίων τους οι ΜΟΝΙΜΟΙ και οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι του Δημοσίου και ΝΠΔΔ

   Με τη διαδικασία της πιλοτικής δίκης παραπέμφθηκε στο ΣτΕ το ζήτημα της απώλειας των «παγωμένων» Μισθολογικών Κλιμακίων των ετών 2016-2017 των δημοσίων υπαλλήλων. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται.

   Στο υπό κρίση ζήτημα αναφύονται σημαντικοί λόγοι, για τους οποίους η συγκεκριμένη διάταξη δημιουργεί ανισότητες με προφανή την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

   Το οικονομικό όφελος από το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων των ετών 2016 – 2017, μεταφράζεται σε αναδρομικές αυξήσεις αποδοχών επί των βασικών μισθών, που θα προκύψουν από την αυτόματη προαγωγή στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο που θα έπρεπε κανονικά να κατέχει ο κάθε υπάλληλος, αλλά δεν προήχθη λόγω του «παγώματος» αλλά και επιπλέον μελλοντικές αυξήσεις που θα τον ακολουθούν μέχρι και στις συντάξιμες αποδοχές τους.

   Για το σημαντικό αυτό θέμα μάλιστα, στα τέλη του 2022, υπήρξαν ενημερώσεις από συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά και σχετική νομική γνωμοδότηση με υπόδειγμα Αιτήσεως για τη διακοπή παραγραφής, ενέργεια όμως που από μόνη της δε κατοχυρώνει, διότι σύμφωνα με τη νομολογία των τελευταίων ετών οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν καλύπτουν όσους δεν προσέφυγαν, ακόμη και αν είχαν διακόψει την παραγραφή.  

Επομένως αυτό που απαιτείται ΑΜΕΣΑ, είναι η κατάθεση Αγωγής ΠΡΙΝ την έκδοση απόφασης επί της διεξαχθείσας πιλοτικής δίκης του ΣτΕ.

➢  www.sintaxis.gr ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΤΛΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΦΟΠΟΥΛΟΣ, Αθήνα Ακαδημίας 69, Αθήνα, 210-3848258, 210-3847368

 

Tags:

ΣτΕ,

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...