Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περισσότερα από 3.500 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους το τελευταίο 8μηνο στην Αρκαδία!

Περισσότερα από 3.500 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους το τελευταίο 8μηνο στην Αρκαδία!

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας δημοσιοποίησε αναλυτικά στοιχεία και συγκριτικούς πίνακες που απεικονίζουν τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, όπως αυτές διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας κατά το μήνα Νοέμβριο 2013 και το πρώτο εντεκάμηνο του τρέχοντος έτους.

Στα στοιχεία αυτά υπάρχουν ενδιαφέροντα νούμερα και για την Αρκαδία.

Παρουσιάστηκαν συγκριτικά στοιχεία με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ανά φύλο και ηλικιακή ομάδα, ανά περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα, ανά κωδικό αριθμό οικονομικής δραστηριότητας με τα πέντε (5) υψηλότερα και τα πέντε (5) χαμηλότερα ισοζύγια, ενώ απεικονίζονται και τα επαγγέλματα που εμφανίζουν τα υψηλότερα ισοζύγια προσλήψεων-αποχωρήσεων. Επιπλέον, καταγράφονται οι νέες προσλήψεις ανά είδος σύμβασης εργασίας και οι μετατροπές συμβάσεων εργασίας (από πλήρη απασχόληση σε μερική και εκ περιτροπής), καθώς και τα στοιχεία των επιχειρησιακών συμβάσεων που κατατέθηκαν κατά το μήνα Νοέμβριο 2013.

Τα εν λόγω στοιχεία αντλήθηκαν από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» - το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του από 1.3.2013 -  καταγράφει με ηλεκτρονικό τρόπο τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, αποτυπώνοντας, για πρώτη φορά, σε ζωντανό χρόνο και σε κάθε περιοχή της χώρας κρίσιμα στοιχεία της αγοράς εργασίας, ενώ μέχρι και το Φεβρουάριο του 2013 η καταγραφή των στοιχείων αυτών γίνονταν χειρόγραφα. Για τους μήνες και τις περιόδους πριν την εφαρμογή του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» αξιοποιούνται τα σχετικά δεδομένα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται στοιχεία που αφορούν στις ροές προσλήψεων-αποχωρήσεων που κατατέθηκαν με χειρόγραφο τρόπο  (εκπρόθεσμες υποβολές – ειδικές κατηγορίες επιχειρήσεων) στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ από 01.03.2013 έως και 30.11.2013.

ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - Στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα υπάρχει πίνακας στον οποίο καταγράφεται το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης από 1/11/2013 – 30/11/2013, ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Για την Αρκαδία αναφέρονται τα παρακάτω στοιχεία:

398 αναγγελίες πρόσληψης

190 αναγγελίες οικειοθελούς αποχώρησης

99 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου

98 λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου

Το ισοζύγιο είναι θετικό αφού έγινε 11 αναγγελίες προσλήψεις περισσότερες από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν αυτό το διάστημα.

Σε άλλο πίνακα καταγράφεται το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης από 1/3/2013 – 30/11/2013, ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Για την Αρκαδία αναφέρονται τα παρακάτω στοιχεία:

3.802 αναγγελίες πρόσληψης

1.385 αναγγελίες οικειοθελούς αποχώρησης

784 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου

1.339 λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου

Το ισοζύγιο είναι θετικό αφού έγινε 294 αναγγελίες προσλήψεις περισσότερες από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν αυτό το διάστημα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...