Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιδοτούμενες θέσεις από τον ΟΑΕΔ για ανέργους από 25 έως 66 ετών

Επιδοτούμενες θέσεις από τον ΟΑΕΔ για ανέργους από 25 έως 66 ετών
Το «πράσινο φως» από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης αναμένει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, προκειμένου να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη επιπλέον 12.000 ανέργων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας η νέα δράση, η οποία απευθύνεται σε άνεργους από 25 έως 66 ετών, αναμένεται να προκηρυχθεί τον Μάιο.
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής - Δυτικής Μακεδονίας θα προκύψουν 5.022 θέσεις εργασίας, ενώ στις περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Β. Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου θα ωφεληθούν 6.612 άνεργοι. Τέλος, 366 θέσεις αντιστοιχούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις των περιφερειών Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.
Το συνολικό κόστος του προγράμματος θα αγγίξει το ποσό των 64,8 εκατ. ευρώ και κατανέμεται σε 20 εκατ. το 2014 και 44,8 εκατ. ευρώ το 2015.
Μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ (κλειδάριθμο) και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής - εντολή κενής θέσης - υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Εν συνεχεία και εντός τριάντα ημερών από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής στο πρόγραμμα, η επιχείρηση θα προβεί σε πρόσληψη.
Το «Εθνος-Εργασία» αποκάλυψε την 1/4/2014 τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος για 12.000 ανέργους 25 έως 66 ετών. Περίπου 5.000 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής - ΔυτΤο «Εθνος-Εργασία» αποκάλυψε την 1/4/2014 τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος για 12.000 ανέργους 25 έως 66 ετών. Περίπου 5.000 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής - Δυτικής Μακεδονίας
Δικαιούχοι
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.
Μάλιστα, δεν είναι δυνατή η υπαγωγή των επιχειρήσεων που έχουν προβεί κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης του προσωπικού της, από πλήρη σε μερική απασχόληση ή σε εκ περιτροπής απασχόληση κ.λπ.
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μεταξύ άλλων τα νυχτερινά κέντρα, οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, καθαριότητας και φύλαξης, οι επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου (telemarketing), οι εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους, τα υποκαταστήματα ή τα γραφεία που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, εξωχώριες εταιρείες, τα ΚΤΕΛ, ΚΤΕΛ ΑΕ και οι ιδιοκτήτες ή και οι συνιδιοκτήτες ενταγμένων σε αυτά, οι συστεγαζόμενες επιχειρήσεις, σύλλογοι και σωματεία που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα, επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν αυτοτελή επαγγελματική έδρα ή όταν η έδρα είναι η οικία του εργοδότη, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας, στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων (φυτικών και ζωικών), οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους και η επιχορήγηση μετακυλίει στους παραγωγούς, άμεσα ή έμμεσα, και επιχειρήσεις εις βάρος των οποίων εκκρεμεί ανάκτηση προηγούμενων κρατικών ενισχύσεων.
Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης
Η επιχείρηση επιχορηγείται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής του. Μάλιστα, για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) το ποσό επιχορήγησης αγγίζει τα 18 ευρώ την ημέρα, ενώ παρέχεται μέχρι 25 ημέρες τον μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος φτάνει τους 12 μήνες, ενώ είναι δυνατή η επιμήκυνση του χρόνου επιχορήγησης κατά 30 το πολύ ημέρες με ισόχρονη δέσμευση της επιχείρησης, για μη απόλυση προσωπικού.
Προϋποθέσεις συμμετοχής στη δράση
Για να ωφεληθούν οι άνεργοι από το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να:
1.Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
2.Εχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
3.Είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
4.Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
Πηγή - Έθνος -Εργασία

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...