Menu
RSS
Σάββατο, 30/05/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Πρόσκληση για την ένταξη ανέργων του Δήμου Τρίπολης στην αγορά εργασίας

Πρόσκληση για την ένταξη ανέργων του Δήμου Τρίπολης στην αγορά εργασίας
Δημοσιεύθηκε η Πρόσκληση για την ένταξη ανέργων, νέων επιστημόνων και ασφαλισμένων στον ΟΓΑ στην αγορά εργασίας των Δήμων Νεμέας, Σικυωνίων, Άργους - Μυκηνών και Τρίπολης, στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης «ΣΥΝΕΡΓΙΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ».


Το Έργο, το οποίο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», περιλαμβάνει μια σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας σε υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις, την εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών σε δυναμικούς τομείς δραστηριότητας.

Ωφελούμενοι

Στο Έργο θα ενταχθούν 100 δημότες ή κάτοικοι της περιοχής που προσδιορίζεται από τους Δρόμους του Κρασιού της Πελοποννήσου και περιλαμβάνει τις ζώνες της Νεμέας και της Μαντινείας (Δήμοι Νεμέας, Σικυωνίων, Άργους - Μυκηνών και Τρίπολης) και οι οποίοι ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες, πληρώντας τα αντίστοιχα κριτήρια:

Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία 2.

Νέοι Επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος μετά την 2/1/2011, δεν έχουν ξεπεράσει το 34ο έτος της ηλικίας τους ως την ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος και το ατομικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται και όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έναρξης επιτηδεύματος.

Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000€ για το οικονομικό έτος 2011 (το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει τις 9.000€).

Παρεμβάσεις

Οι ωφελούμενοι θα υποστηριχθούν μέσω του Τοπικού Σχεδίου για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας, συμμετέχοντας στις εξής δράσεις:

Επαγγελματική Συμβουλευτική

Επαγγελματική Κατάρτιση

Εκπαιδευτική Πρακτική Άσκηση σε Επιχειρήσεις

Επιμόρφωση

Πιστοποίηση Προσόντων και Δεξιοτήτων

Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας

Ανάπτυξη Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Δικτύωση (Networking)

Διακρατικότητα (Study Visit σε χώρες μέλη της Ε.Ε.)

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά Συμμετοχής

Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής και ένταξης στο Σχέδιο πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα παραμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, ηλικίας 18-64 ετών.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή των ωφελουμένων είναι τα ακόλουθα:

2 Φωτογραφίες

Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου

Έγγραφο Πιστοποίησης Τόπου Διαμονής (τελευταίου 3μήνου)

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (τελευταίου 3μήνου)

Βιογραφικό Σημείωμα

Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών/Πτυχίου/Ξένων Γλωσσών

Βεβαιώσεις Παρακολούθησης Προγραμμάτων Κατάρτισης

Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας για τα οικονομικά έτη 2012, 2013 όπου βεβαιώνονται τα εισοδήματα του 2011 & 2012, αντίστοιχα, ή Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ για τη νόμιμη μη υποβολή Φορολογικής Δήλωσης

Απόφαση αρμόδιου οργάνου, με την οποία προσδιορίζεται η χρόνια σωματική ή πνευματική ή ψυχική πάθηση ή βλάβη του υποψηφίου & το ποσοστό αναπηρίας (για Άτομα με Αναπηρία)

Υπεύθυνη Δήλωση μη συμμετοχής σε άλλο Πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ/ΤΟΠΣΑ

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, και με κριτήριο την κατηγορία στην οποία υπάγονται, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα εξής:

Άνεργοι: Φωτοτυπία Κάρτας Ανεργίας

Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ: Βεβαίωση Ασφαλιστικού Φορέα

Νέοι Επιστήμονες: Τίτλο Σπουδών, Έναρξη Επιτηδεύματος, Απολυτήριο Στρατού (για τους άρρενες υποψηφίους)

Υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής

Οι Αιτήσεις Συμμετοχής συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται καθημερινά, από την Παρασκευή 20/6/2014 έως την Παρασκευή 4/7/2014, 10:00-14:00, στο Δημαρχείο Νεμέας.

Το Έργο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Η Α.Σ. απαρτίζεται από τους εξής φορείς: Δήμος Νεμέας, Δήμος Σικυωνίων, Δήμος Άργους - Μυκηνών, Δήμος Τρίπολης, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου - ΑΝΒΟΠΕ Α.Ε., ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. - Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α., Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε., Σύμβουλοι Διοίκησης, Χρηματοδότησης & Ανάπτυξης Ε.Π.Ε. (A.T. Management Ε.Π.Ε.), Strategy & Communication ADVISORS Ε.Π.Ε. και PCM Ε.Π.Ε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...