Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προκήρυξη 1.000 θέσεων μόνο για επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών ΑΣΕΠ

Προκήρυξη 1.000 θέσεων μόνο για επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών ΑΣΕΠ

«Κλειστή» προκήρυξη για την πρόσληψη στο Δημόσιο 1.000 πτυχιούχων επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την οποία θα ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών.

Οι διορισμοί, σύμφωνα με το Εθνος Εργασία θα πραγματοποιηθούν με βάση τονπρογραμματισμό προσλήψεων για το 2014στο πλαίσιο των αναλογιών που προβλέπει το Μνημόνιο «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία υποχρεωτική αποχώρηση».

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς τον διαγωνισμό με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ που θα απευθύνεται σε επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ από το 2006 μέχρι σήμερα οι οποίοι δεν έχουν διοριστεί και ανήκουν στην κατηγορία της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η προκήρυξη των 1.000 θέσεων για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ αποτελεί ενέργεια η οποία αποβλέπει στην αποκατάσταση του συνόλου των πτυχιούχων που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ τα τελευταία 8 χρόνια και αναμένουν τον διορισμό τους.

Η κυβέρνηση κατέγραψε το σύνολο των διοριστέων κατόχων πανεπιστημιακών τίτλων και από την άλλη πλευρά απέγραψε τις κενές οργανικές θέσεις σε όλο το Δημόσιο ανά την επικράτεια όπου θα καταθέσουν αιτήσεις προκειμένου να διαγωνιστούν για την κατάληψη των θέσεων.

Μετά την προκήρυξη των θέσεων οι επιτυχόντες πτυχιούχοι σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τις προκηρυσσόμενες θέσεις και θα μοριοδοτηθούν, προκειμένου να τοποθετηθούν στις νέες θέσεις, ενώ αναμένεται να απορροφηθούν στο σύνολό τους.

Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του προαναγγέλλει την πρόσληψη προσοντούχων υπαλλήλων που έχουν πετύχει σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, υπογραμμίζοντας ότι «σύντομα όλοι οι αδιόριστοι επιτυχόντες -Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης- σε παρελθόντες διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν σε υπηρεσίες που έχουν υψηλές ανάγκες στελέχωσης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη».

e-dimosio.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...