Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κοινωφελής εργασία για ανέργους (και της Αρκαδίας) με 427- 490 ευρώ το μήνα!

Κοινωφελής εργασία για ανέργους (και της Αρκαδίας) με 427- 490 ευρώ το μήνα!
Μέσα στον Ιούλιο θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας το οποίο θα αφορά σε 50.000 ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μετά το καλοκαίρι, ενώ η δαπάνη του έργου αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ.


Οι 50.000 άνεργοι θα απασχοληθούν για διάστημα πέντε μηνών σε δήμους, περιφέρειες και άλλους δημόσιους φορείς της χώρας, ενώ οι μηνιαίες απολαβές όσων επιλεγούν θα κυμαίνονται στα 490 ευρώ καθαρά για όσους είναι άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι από 18 έως 29 ετών, μακροχρόνια άνεργοι και άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Για την επιλογή του προσωπικού θα «μετρήσουν» τα η διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση, αλλά και το εκπαιδευτικό επίπεδο όπου απαιτείται.

Οπως και στα προηγούμενα προγράμματα, το σύστημα επιλογής θα βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό των απαραίτητων δικαιολογητικών, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, την κατάταξη και την τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού, τα οποία εξειδικεύονται στις σχετικές προσκλήσεις του ΟΑΕΔ. Αμέσως μετά την έκδοση της δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μία αίτηση συμμετοχής για την απασχόλησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις.

Για την Αρκαδία, προς το παρόν, δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιες και πόσες θέσεις προβλέπονται… 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...