Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την απασχόληση 50.000 ανέργων

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την απασχόληση 50.000 ανέργων
Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την απασχόληση 50.000 ανέργων υλοποιεί μέσα στον Σεπτέμβριο το υπουργείο Εργασίας με δικαιούχους δήμους, δημοτικές επιχειρήσειςκαι άλλους φορείς του Δημοσίου.


Το πρόγραμμα, ύψους 200 εκατ. ευρώ, θα έχει διάρκεια πέντε μηνών, ενώ ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άνεργοι, οι οποίοι θα ανήκουν στις ακόλουθες πέντε κατηγορίες:

• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών όπου δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.
• Εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ νέοι άνεργοι ηλικίας 18 έως 29 ετών.
• Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
• Ανεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.




Aιτήσεις
Η συγκέντρωση των αιτημάτων των δικαιούχων φορέων από τον ΟΑΕΔ ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου, ενώ το επόμενο βήμα είναι η σύνταξη και δημοσίευση των νέων προκηρύξεων κοινωφελούς εργασίας, ώστε να υποβάλουν αιτήσεις οι άνεργοι.

Ειδικότητες
Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν τόσο από την πανεπιστημιακή και την τεχνολογική όσο και από τη δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα καλυφθούν περιλαμβάνονται διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, προσωπικό γενικών καθηκόντων, αλλά και κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές και νοσηλευτές. Επίσης, θα ζητηθούν κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, προσωπικό βοηθητικών εργασιών καθαριότητας, τραπεζοκόμοι, συνοδοί και οδηγοί σχολικών λεωφορείων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...