Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για ανέργους νέους από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για ανέργους νέους από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
«Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για νέους έως 24 ετών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων», προωθεί το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.


Στόχος του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι να αξιοποιηθούν έως 8.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι στον Οργανισμό, σε προγράμματα κατάρτισης, απασχόλησης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 2014 – 2020 και μόλις υπάρξει η απαραίτητη έγκριση, θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου (ΕΚΤ) και της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προκύψει βιώσιμη ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας. Αφορά σε νέους που βρίσκονται εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού και των νέων από περιθωριοποιημένες κοινότητες. Αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία» που θα ολοκληρωθεί έως το 2020.

Στους ειδικούς στόχους του προγράμματος, συγκαταλέγονται η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και των γυναικών μέσω ενεργητικών μορφών απασχόλησης και η ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων και των ατόμων από ειδικές κοινωνικές ομάδες, που απειλούνται περισσότερο από τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας μέσω της εφαρμογής ειδικά στοχευμένων δράσεων.

Δίνεται χρονικό περιθώριο στον ΟΑΕΔ έως τις 28 Νοεμβρίου, να υποβάλλει προτάσεις στο υπουργείο Εργασίας, στις οποίες θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες λειτουργίας του εν λόγω προγράμματος. Στη συνέχεια η Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», θα πρέπει να ελέγξει την πληρότητα των υποβληθέντων στοιχείων της πρότασης, αλλά και να την αξιολογήσει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα από τους ενδιαφερόμενους ανέργους θα ανοίξουν στις αρχές του νέου χρόνου.

(Πηγή: dikaiologitika.gr)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...