Menu
RSS
Κυριακή, 07/06/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Έρχονται τα 8μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ

Έρχονται τα 8μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ


Έως 18.500 άνεργοι θα συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας «νέας γενιάς», που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας και θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα αυτά, που θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ακόμα και μέσα στον Μάρτιο θα έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από τα σημερινά.

Ειδικότερα, η διάρκειά τους θα ανέλθει στους 8 μήνες, από τους 5 μήνες που ήταν έως τώρα. Επίσης, η στόχευση του υπουργείου Εργασίας είναι να απευθύνονται τα συγκεκριμένα προγράμματα κυρίως σε μακροχρόνια άνεργους.

Από την έως τώρα προετοιμασία που έχει γίνει, η αφετηρία των νέων προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί στο δήμο Περάματος. Μόνο στο συγκεκριμένο δήμο, υπάρχει η πρόβλεψη για πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, με στόχο να προκύψουν έως 510 ωφελούμενοι, οι οποίοι θα είναι δημότες της πόλης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα βρουν δουλειά για τους επόμενους 8 μήνες το 30% των μακροχρόνια ανέργων της συγκεκριμένης περιοχής, που έχει πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια από την ανεργία.

Στη συνέχεια, θα προκύψουν ανάλογα προγράμματα σε άλλους 17 δήμους της χώρας. Η επιλογή τους θα γίνει μέσα από τα στοιχεία της υψηλής και της μακροχρόνιας ανεργίας, με στόχο να προκύψουν έως 6.000 ωφελούμενοι. Σε δεύτερο επίπεδο θα υπάρξει επέκταση των συγκεκριμένων προγραμμάτων σε άλλους 32 δήμους σε όλη τη χώρα, με προοπτική ένταξης στην κοινωφελή εργασία, άλλων 12.000 ανέργων.

Στα νέα προγράμματα που έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κα Ράνια Αντωνοπούλου, συνδυάζεται αφενός η εργασία, αφετέρου το κοινωνικό όφελος για την τοπική κοινωνία, μέσα από τη βελτίωση των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών. Παράλληλα, στόχος παραμένει και η στήριξη και ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, τα προγράμματα αυτά δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ώστε να υποκαταστήσουν το μόνιμο προσωπικό του δημόσιου, από άνεργους. Ο συνδυασμός ανάμεσα στην κατάρτιση, στη συμβουλευτική και στην πιστοποίηση των προσόντων, στοχεύει ώστε οι άνεργοι με τη λήξη των προγραμμάτων αυτών, να συνεχίσουν να εργάζονται.

(Πηγή: dikaiologitika.gr)

3 σχόλια

 • Μανα
  Μανα Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 22:50 Σύνδεσμος σχολίου

  Δηλαδή με βάση αυτά που λες ,αν είσαι μάνα και έχεις βγάλει μόνο το λύκειο δεν έχεις δικαίωμα στην εργασία και είσαι και αγράμματη .

 • Ο...παρτάκιας
  Ο...παρτάκιας Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 20:59 Σύνδεσμος σχολίου

  Μλαλιστα....μητέρα δεν είμαι αλλά ο εγωισμός ορισμένων είναι αδιανόητος! Δηλαδή τα παιδιά κατ' εσε δεν πρέπει να μοριοδοτούνται, γιατί όσο να το πεις δε δημιουργούν έξοδα και υποχρεώσεις! Όσο για τα κριτήρια των πτυχίων υπάρχουν θέσεις που απαιτούν τέτοια προσόντα και θέσεις που δεν απαιτούν...και η πλειοψηφία των θέσεων στα πεντάμηνα είναι για βοηθητικές εργασίες που δεν χρειάζονγται επιπλέον προσόντα. Τι να γίνει, οι κύριοι με τα φοβερά και τρομερά προσόντα ας κοιτάξουν να τα αξιοποιήσουν άλλού! Τι δουλειά έχουν στα πεντάμηνα??? Κοινωφελής εργασία λέγεται...για ψάξε λίγο να δεις τι σημαίνει...μορφωμένε (υποτίθεται).

 • Παρισης Χαράλαμπος
  Παρισης Χαράλαμπος Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 13:52 Σύνδεσμος σχολίου

  Ελπίζουμε ότι τα νέα οκτάμηνα να είναι πιο ρεαλιστικά.Τι θέλω να πω με αυτό.Να προσλαμβάνονται άνεργοι πτυχιούχοι με βασικά κριτήρια την ανεργεία τους,αλλά και τα πτυχία τους.Αυτό που έχουμε δει μέχρι σήμερα και συγκεκριμένα στα πεντάμηνα ,προσληφθηκαν άτομα χωρίς προσόντα και με κοινωνικά κριτήρια(όπως συνηθίζεται να λέγονται),με αποτέλεσμα όλες οι Υπηρεσίες να γεμίσουν με μανάδες(οι περσσότερες αγράμματες) δηλ. Του λυκέίου χωρίς άλλα προσόντα καθότι τα μόρια που συγκεντρώνουν είναι περισσότερα απο τους πτυχιούχους ,λόγω των δύο ή τριών παιδιών που διαθέτουν οι μανάδες που διορίζονται.ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ. Η κυρία Αντωνοπούλου του ΟΑΕΔ τι μας λέει;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...