Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εργασία - Ξεκινά το πρόγραμμα για "8μηνα" σε Δήμους της Αρκαδίας!

Εργασία - Ξεκινά το πρόγραμμα για "8μηνα" σε Δήμους της Αρκαδίας!
Ξεκινά εντός των επομένων ημερών η υποβολή αιτήσεων στο μεγάλο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για 23.000 ανέργους σε 274 δήμους, μεταξύ των οποίων και σε Δημους της Αρκαδίας.
Η εξέλιξη προήλθε ύστερα από δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία σημείωσε ότι απευθύνεται σε μια εξαιρετικά ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, τους μακροχρόνια ανέργους.
Επίσης ανέφερε ότι το όφελος είναι διπλό για τους συμμετέχοντες, καθώς τις τέσσερις πρώτες ημέρες της εβδομάδας θα εργάζονται στον δήμο, ενώ την πέμπτη θα συμμετέχουν σε δράσεις για την αναβάθμιση των προσόντων τους.
Ηδη το σχέδιο της προκήρυξης του διαγωνισμού με λεπτομέρειες για τη μοριοδότηση και τους όρους συμμετοχής αναρτήθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο με αριθμό ΦΕΚ 3975/12.12.2016, τεύχος Β’.
Πρόκειται για την τρίτη φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για όλους τους δήμους της χώρας, από τους οποίους, ωστόσο, εξαιρούνται οι 51 εκείνοι δήμοι που συμμετείχαν στις δύο πρώτες φάσεις του προγράμματος.
Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια οκτώ μηνών και στοχεύει στην επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και των ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας, τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων αλλά και τη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Οσο για το κονδύλι που επιβαρύνει τον Οργανισμό για την υλοποίησή του μέσα στο 2017, ανέρχεται σε 60.115.376 ευρώ για τη δράση της απασχόλησης και 8.978.400 ευρώ για την κατάρτιση.
Προϋποθέσεις
Ωφελούμενοι της δράσης είναι Ελληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ιμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους, καθώς και εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ. Θα πρέπει, δε, να ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
• Μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
• μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
• μακροχρόνια άνεργοι,
• άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ,
• άνω των 29 ετών,
• ΑμΕΑ, και
• δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Οι αποδοχές
Το μισθολογικό κόστος που θα προκύψει από την απασχόληση των ανέργων θα καλύπτεται από τον ΟΑΕΔ, όπως και το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών.
Ειδικότερα, το μισθολογικό κόστος που προβλέπεται για κάθε ωφελούμενο αντιστοιχεί σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 495,25 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω, και σε 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.
Οι ωφελούμενοι θα απολαμβάνουν πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, υπαγόμενοι στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑ, με εξαίρεση ωφελούμενους ασφαλισμένους μετά την 01.01.1993, που λόγω ιδιότητας ή άσκησης δραστηριότητας υπάγονται στην ασφάλιση του ΕΤΑΑ, για τους οποίους οι εισφορές αποδίδονται στους αντίστοιχους τομείς ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και ΤΑΝ των κλάδων κύριας και επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΑΑ.
Η ηλεκτρονική αίτηση θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...