Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΑΣΕΠ - Μειώνονται τα παράβολα για τους διαγωνισμούς

ΑΣΕΠ - Μειώνονται τα παράβολα για τους διαγωνισμούς
Πληροφορίες σχετικά με την αναπροσαρμογή των παραβόλων υποβολής αίτησης συμμετοχής και ένστασης για διαδικασίες αρμοδιότητας του ΑΣΕΠ, που προβλέπονται από τις διατάξεις του ν. 2190/1994, περιλαμβάνει απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Με την απόφαση, τα παράβολα για τη συμμετοχή των υποψηφίων είτε κατά το στάδιο της υποβολής αίτησης είτε για την άσκηση του δικαιώματος της ένστασης, μειώνονται.
Αναλυτικά:
Τα προβλεπόμενα παράβολα:
α) υποβολής αίτησης συμμετοχής σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ή φορέων που ελέγχονται από το ΑΣΕΠ (ν. 2190/1994, άρθρο 16 παρ. 6, όπως ισχύει και ν. 3051/2002, άρθρο 10 παρ. 2),
β) υποβολής αίτησης συμμετοχής στην ειδική γραπτή δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων) για διορισμό στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ν. 3979/2011, άρθρο 46 παρ. 1) και
γ) υποβολής ένστασης (ν. 2527/1997, άρθρο 7 παρ. 4 και ν. 3051/2002, άρθρο 10 παρ. 2) αναπροσαρμόζονται ως ακολούθως:
– Το παράβολο υποβολής αίτησης συμμετοχής σε γραπτό διαγωνισμό ή σε διαδικασία επιλογής ειδικού επιστημονικού προσωπικού ή σε λοιπές διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης ορίζεται σε τρία (3) ευρώ.
– Το παράβολο υποβολής αίτησης συμμετοχής στην ειδική γραπτή δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων) για διορισμό στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ορίζεται σε δέκα (10) ευρώ.
– Το παράβολο υποβολής ένστασης ορίζεται σε είκοσι (20) ευρώ.
Σε περίπτωση που η υποβληθείσα ένσταση γίνει δεκτή, το καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στον ενιστάμενο. Tο αναπροσαρμοζόμενο ποσό του παραβόλου της ένστασης δεν ισχύει για προκηρύξεις που έχουν εκδοθεί πριν την έναρξη της ισχύος της παρούσας απόφασης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...