Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απορρίφθηκε η χρηματοδότηση για τη μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων του Τυρού

Απορρίφθηκε η χρηματοδότηση για τη μονάδα
επεξεργασίας υγρών αποβλήτων του Τυρού

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ομόφωνη απόφαση είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας και είχε εγκρίνει την ανάθεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (δια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου) του ρόλου του Φορέα Υλοποίησης (Δικαιούχου) στο προτεινόμενο έργο σχετικά με την κατασκευή μονάδας φυσικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων του Τυρού.

p>Επίσης, είχε εγκρίνει τη συµµετοχή του Δήµου Νότιας Κυνουρίας σε Προγραµµατική Σύµβαση µε την Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου (Φορέας Υλοποίησης), η οποία διαθέτει την απαιτούµενη για το συγκεκριµένο έργο επιβεβαίωση Διαχειριστικής Επάρκειας Τύπου Α.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013» προγραµµατίζεται η υλοποίηση της πράξης «Κατασκευή Μονάδας Φυσικής Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων Τ.Κ Τυρού Δήµου Νότιας Κυνουρίας», η οποία θα αναφέρεται στο εξής χάριν συντοµίας «το Έργο».

Το έργο αφορά την κατασκευή φυσικού συστήµατος επεξεργασίας των βοθρολυµάτων της περιοχής Τυρού.

Οι αποστάσεις ανάμεσα στους οικισμούς, ο τρόπος ανάπτυξης των οικισμών, οι οποίοι αναπτύσσονται διάσπαρτα με αδόμητες εκτάσεις να μεσολαβούν ανάμεσα στα κτίσματα, η ύπαρξη μεγάλου αριθμού παραθεριστικών κατοικιών διάσπαρτων εκτός οικισμών, και το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής, με μεγάλες κλίσεις σε σχεδόν άμεση γειτνίαση με τη θάλασσα, καθιστούν εξ αρχής απορριπτέα την κατασκευή σ’ αυτούς δικτύου αποχέτευσης και τη μεταφορά λυμάτων σε μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας.
Και οι τρεις οικισμοί έχουν σημαντική τουριστική δραστηριότητα (συνολικός αριθμός κλινών περί τις 1200 και μεγάλος αριθμός παραθεριστικών κατοικιών διάσπαρτων εκτός οικισμών) και επομένως έχομε μια σημαντική παραγωγή βοθρολυμάτων την θερινή περίοδο, ενώ σε αντίθεση κατά τη μη τουριστική περίοδο η παραγωγή λυμάτων είναι ελάχιστη, λόγω του μειωμένου αριθμού μόνιμων κατοίκων.

Το φυσικό σύστηµα που θα κατασκευασθεί θα αποτελείται από το τµήµα προεπεξεργασίας, το τµήµα βιολογικής επεξεργασίας και την απολύµανση πριν από την τελική διάθεση.

Το τµήµα προεπεξεργασίας αποτελείται από : Εσχάρωση

Πρωτοβάθµια επεξεργασία σε δεξαµενή τύπου IMHOFF.

Το τµήµα βιολογικής επεξεργασίας αποτελείται από δύο παράλληλες γραµµές κάθε µία των οποίων περιλαµβάνει :

Δεξαµενή απονιτροποίησης και φρεάτιο περιοδικής τροφοδοσίας

Δύο υγροβιότοπους κάθετης ροής περιοδικής τροφοδοσίας (VFW) µε εµβαδόν 600 m2 ο κάθε ένας που αποτελούν την πρώτη βαθµίδα επεξεργασίας

Ένα υγροβιότοπο κάθετης ροής περιοδικής τροφοδοσίας (VFW) µε εµβαδόν 750 m2 που αποτελεί την δεύτερη βαθµίδα επεξεργασίας

Αντλιοστάσιο ανακυκλοφορίας νιτροποιηµένων αποβλήτων Η απολύµανση αποτελείται από Δεξαµενή όγκου 11,5 m3 Δοσοµετρική αντλία χλωρίωσης

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου , Πέτρος Τατούλης, με έγγραφό του, προς το Δήμο Νότιας Κυνουρίας ανακοίνωσε την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ

ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Τ.Κ ΤΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ" με κωδικό ΟΠΣ 372979 και δημόσια δαπάνη 720000 ευρώ, η οποία

υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 2548 / 01-06-2010 Πρόσκλησης "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΕΠΙΝ 2007-2013» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 08: «Αειφόρος

Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου». ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 46: «Επεξεργασία ύδατος (λύματα)»" , για τους κάτωθι λόγους:

1 - Λοιπά στοιχεία που προσδιορίζονται στην πρόσκληση, αφορούν την επαρκή πληρότητα και ωριμότητα της

προτεινόμενης πράξης και αναγράφονται στο έντυπο Ε.

Δεν έχουν υποβληθεί τα τεύχη δημοπράτησης της μελέτης καθώς και οι απαιτούμενες για την δημοπράτηση του έργου

με το σύστημα μελέτη-κατασκευή αδειοδοτήσεις

Για τους παραπάνω λόγους απορρίπτεται η αίτηση χρηματοδότησης της πράξης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...