Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποδεσμεύτηκαν 1.254.410 δολάρια για την αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Βερβένων!

Αποδεσμεύτηκαν 1.254.410 δολάρια για την
αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Βερβένων!

Σε ανακοίνωσή τους, οι σύλλογοι γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βερβένων, για το Κληροδότημα Ιωάννη Ι. Γκαύρου, τονίζουν: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσουμε ότι τα χρήματα της διαθήκης του αείμνηστου Βερβενιώτη ευεργέτη Ιωάννη Ι. Γκαύρου που ανέρχονται σε 1.254.410 δολάρια ΗΠΑ, αποδεσμεύτηκαν από την Αμερική και ευρίσκονται πλέον στην Ελλάδα. Το όνειρο του μεγάλου Βερβενιώτη δωρητή ήταν να διατεθούν τα χρήματα αυτά για την ανέγερση Σχολείου.

>Έφτασε επιτέλους η ώρα μετά από τόσα χρόνια το όνειρο του μεγάλου αυτού πατριώτη μας και ευεργέτη να γίνει πραγματικότητα. Αυτό που πρέπει πλέον να γίνει είναι να δράσουν συντονισμένα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Δήμος, Περιφέρεια,  Επιτροπή Κληροδοτήματος ώστε να αξιοποιηθούν τα χρήματα και να ανεγερθεί ένα νέο συμπληρωματικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων, παραπλεύρως του υπάρχοντος, με νέες αίθουσες διδασκαλίας για το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο, εργαστήρια φυσικοχημείας, υπολογιστών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία διδασκόντων, αίθουσα ολοήμερου, κυλικείου και άλλων βοηθητικών χώρων. Το νέο κτίριο να ονομαστεί «Δημοτικό Σχολείο Ιωάννη Γκαύρου» προς τιμή του ευεργέτη και τα έξοδα κατασκευής θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου με χρήματα του Κληροδοτήματος.

Έτσι θα εκπληρωθεί η βούληση του διαθέτη και θα αναβαθμιστεί ταυτόχρονα το Δημοτικό Σχολείο Βερβένων  με σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα του επιτρέπουν να λειτουργήσει έως και 12/θέσιο Σχολείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς υψηλότατο επίπεδο κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών, που συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της  ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας.

Ως  Σύλλογοι Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βερβένων, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την απέραντη  ευγνωμοσύνη μας στον αείμνηστο Ιωάννη Ι. Γκαύρο, η μνήμη του οποίου θα είναι πάντα ζωντανή στο μυαλό και στην καρδιά μας."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...