Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα προβλήματα των πυρόπληκτων περιοχών της Αρκαδίας απασχόλησαν σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ

Τα προβλήματα των πυρόπληκτων περιοχών της Αρκαδίας απασχόλησαν σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ

Πραγματοποιήθηκε, χθες, 5 Απριλίου 2012, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο τα προβλήματα των πυρόπληκτων περιοχών. Στη σύσκεψη μετείχε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, καθώς και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κων/νος Μίχαλος.

>Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, για τα αιτήματά τους, κυρίως για την αποπληρωμή των δύο (2) δόσεων των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο πυρόπληκτων δανείων, που λήγουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Επίσης, ζήτησαν την παρέμβασή του, ώστε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τα Επιμελητήρια των έξι (6) πυρόπληκτων νομών στις επόμενες μέρες, προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια αποπληρωμής και των μη εγγυημένων δανείων, σύμφωνα με τη διάρκεια αποπληρωμής των εγγυημένων, καθώς και να συζητηθεί το αίτημά τους για την αλλαγή βάσης υπολογισμού των επιτοκίων.

Επίσης, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα προβλήματα που προέκυψαν από τη διακοπή της λειτουργίας των τριών (3) συνεταιριστικών τραπεζών και ζήτησαν να αντιμετωπίζονται οι συνεταιριστικές τράπεζες με τα ίδια κριτήρια που αντιμετωπίζονται και οι υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες.  

Τέλος, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων έθεσαν το θέμα της παράτασης των εγγυήσεων του ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο θεωρούν επιτακτική ανάγκη, καθώς και την ανάγκη βελτίωσης των δράσεων του ΕΤΕΑΝ & JEREMIE, οι πόροι των οποίων δεν έχουν καθόλου αξιοποιηθεί.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε τους προέδρους των Επιμελητηρίων ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την επιχειρηματικότητα και εργάζεται σταθερά για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας στη χώρα και εξέφρασε θετική άποψη επί των αιτημάτων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων περιοχών.

Οι αρμόδιοι υπεύθυνοι Τομέων Πολιτικής Ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας θα συνεργαστούν τόσο με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, όσο και με την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε τα εξής: «Οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών αλλά και οι κάτοικοι των νομών, οι οποίοι επλήγησαν από την πύρινη συμφορά, το καλοκαίρι του 2007 πρέπει να εξακολουθούν αν τυγχάνουν της συμπαράστασης της πολιτείας. Το πλαίσιο στήριξης, το οποίο αποφάσισε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει σήμερα να επεκταθεί τόσο με την καταβολή των εξαμηνιαίων δόσεων όλων των δανείων αλλά και με την άμεση καταβολή των οφειλόμενων στους πυρόπληκτους κατοίκους και στους κατασκευαστές έργων υποδομών». 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...