Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | Πώς να «δουλέψουν» τα φρεάτια όταν τα καλύπτουμε με … πατάκια;

Τρίπολη | Πώς να «δουλέψουν» τα φρεάτια όταν τα καλύπτουμε με … πατάκια;

Την περασμένη Παρασκευή, η Τρίπολη έζησε μία δύσκολη κατάσταση, με ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο να εξελίσσεται, με δρόμους να πλημμυρίζουν ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Πέρα από τον όγκο του νερού που έπεσε μέσα σε λίγα λεπτά, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτά τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσίασε –σε προηγούμενες αναρτήσεις- φρεάτια τα οποία «φράκαραν» από φύλλα δένδρων και από σκουπίδια που εμείς οι ίδιοι είχαμε πετάξει στους δρόμους και τα οποία οδηγήθηκαν προς τα φρεάτια, κατά τη διάρκεια της ισχυρής καταιγίδας.

Ένα άλλο παράδοξο που συμβαίνει στην πόλη έχει να κάνει με αντικείμενα τα οποία καλύπτονται κάποια φρεάτια. Η κεντρική φωτογραφία δείχνει φρεάτιο στο κέντρο να είναι καλυμμένο με … πατάκι. Γιατί τοποθετήθηκε αυτό το πατάκι πάνω στο φρεάτιο; Ίσως για τις οσμές που βγαίνουν από εκεί. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, είναι ένα μεγάλο σφάλμα.

 Άραγε, αυτό το φρεάτιο πώς να υποδεχτεί το νερό, όταν έχει καλυφθεί με αυτό το αντικείμενο;

Τις περισσότερες φορές, η συζήτηση εξαντλείται γύρω από το κατά πόσο καλά κάνει τη δουλειά της η εκάστοτε δημοτική αρχή. Αλήθεια, τις δικές μας ευθύνες τις έχουμε αναλογιστεί;

@ www.kalimera-arkadia.gr

2 σχόλια

  • Τάσος Τσιάμης
    Τάσος Τσιάμης Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 23:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Αρκετά φρεάτια, μεταξύ των οποίων και αυτό δίπλα από το σπίτι μου (οδός Ξενοφώντος και Πλάτωνος στη Συνοικία Κολοκοτρώνη), δεν έχουν κατασκευαστεί με ΄΄σιφώνι’’ με αποτέλεσμα οι μυρωδιές να μη φιλτράρονται από το νερό. Η ΔΕΥΑΤ σ’αυτές τις περιπτώσεις (για όσους παραπονούνται) τοποθετεί πλαστικό σωλήνα ο οποίος με την πρώτη δυνατή βροχή παρασύρεται από το νερό και έτσι το πρόβλημα παραμένει. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε πατάκια σε φρεάτια. Το έχω κάνει και εγώ το καλοκαίρι, γιατί παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μου η ΔΕΥΑΤ δεν δίνει οριστική λύση που είναι η ανακατασκευή του φρεατίου ή η τοποθέτηση σιφωνιού με μόνιμη στήριξη. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 14:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Αφού είναι ακάθαρτα και μας τρώει η βρώμα τι να κάνουμε;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...