Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τζιούμης: "Nα μπει ξανά η Τρίπολη στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης" (vd)

Τζιούμης: "Nα μπει ξανά η Τρίπολη στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης" (vd)

Συνέντευξη τύπου για την παρουσία του Δήμου Τρίπολης στη Philoxenia, τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έδωσε σε τοπικά μέσα ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ.Τζιούμης.

Η έκθεση που αποτελεί πλέον θεσμό, αφού διεξάγεται εδώ και 35 χρόνια, έλαβε χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή πολλών εκθετών, επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά και Περιφερειών και Δήμων της χώρας.

Ο Δήμος Τρίπολης ήταν φέτος ο τιμώμενος δήμος της Έκθεσης με κριτήριο το ρόλο της Τρίπολης στην επανάσταση του 1821 και τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από αυτήν. Ως τιμώμενος δήμος υπήρχε το έμβλημά του σε όλες τις δράσεις και τις ενέργειες της έκθεσης, προβλήθηκε ένα βίντεο που είχε ετοιμάσει ο δήμος με τις ομορφιές της περιοχής ενώ ο δήμαρχος κ. Τζιούμης μίλησε στα εγκαίνια, στην κεντρική συνέντευξη τύπου αλλά και σε πολλά επιμέρους τοπικά αλλά και διεθνή κανάλια.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος είναι σημαντικό να προβάλουμε την περιοχή μας και να μπει ξανά η Τρίπολη στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Όπως είπε χαρακτηριστικά «μπορούμε και πρέπει να αναδείξουμε και να προβάλουμε την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής στοχεύοντας και στον εναλλακτικό τουρισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό και γενικότερα στον τουρισμό όλον το χρόνο».

Όσον αφορά το περίπτερο της Τρίπολης στη Philoxenia, ήταν το καλύτερο περίπτερο της έκθεσης σύμφωνα και με το υπουργείο τουρισμού όπως μας επεσήμανε ο δήμαρχος και ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος γιατί έγιναν παράλληλα πολλές επαγγελματικές συναντήσεις του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου αλλά και του ίδιου.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλουόπου, συζητήθηκαν οι δεσμοί της Αρκαδίας με την Μακεδονία αλλά και οι τρόποι ανάπτυξης αυτών των δεσμών με εκδηλώσεις κοινές τόσο στην Τρίπολη όσο και στη Θεσσαλονίκη. Ενώ υπήρξαν και αντίστοιχες συναντήσεις του δημάρχου με τουριστικούς παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας. Όπως είπε ο κ. Τζιούμης «Στόχος είναι να δημιουργηθεί η επαφή των ανάλογων παραγόντων για να αυξηθεί η επισκεψημότητα της περιοχής».

Τέλος, υπήρξε συνάντηση του δημάρχου καθώς και άλλων δήμων της Πελοποννήσου, με τη διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ που έχει την τεχνογνωσία και μπορεί να βοηθήσει στη διοργάνωση εκθεσιακών γεγονότων αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων της περιοχής. Γι’ αυτό το σκοπό θα υπάρξει μέχρι το τέλος του χρόνου νέα συνάντηση, κατά πάσα πιθανότητα στην Τρίπολη, με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΘ.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι έγινε συστηματική δουλειά και μία αρχή στην έκθεση Philoxenia για να υπάρξουν πρακτικά αποτελέσματα από την παρουσία του δήμου σε αυτήν και κατέληξε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 για να γίνει γνωστή η Τρίπολη και οι γύρω περιοχές.

 

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...