Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην πρόταση Circular AgroLab ο Δήμος Τρίπολης – Κώστας Τζιούμης: «Στο πλευρό των αγροτών μας»!

Στην πρόταση Circular AgroLab ο Δήμος Τρίπολης – Κώστας Τζιούμης: «Στο πλευρό των αγροτών μας»!

Τη συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης στην πρόταση με τον τίτλο «Κυκλικό ΑγροΕργαστήρι (Circular AgroLab)» στην ανοικτή πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: Erasmus+, αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, κατά την τελευταία συνεδρίασή της.

Η Επιτροπή αποφάσισε ακόμα την εξουσιοδότηση του δημάρχου για την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων.

Η προτεινόμενη πρόταση –όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης- ικανοποιεί τις ανάγκες υποστήριξης του αγροτικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τρίπολης, για την βελτίωση των μεθόδων εργασίας και την καλύτερη οργάνωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Επιπλέον, είναι μια απόφαση που λήφθηκε με βάση τις ανάγκες  ανάπτυξης του γεωργικό τομέα με τη χρήση μοντέλων κυκλικής οικονομίας στο Δήμο Τρίπολης με την συνεργασία άλλων αγροτικών Δήμων,  Πανεπιστήμιων που ενδιαφέρονται για την αγροεπιχειρηματικότητα και ΜΚΟ ενεργών στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Το Εργαστήρι έχει σκοπό να  εμπνεύσει, να εκπαιδεύσει και να δραστηριοποιήσει την επόμενη γενιά «Αγρο-επιχειρηματιών» προσφέροντάς τους γνώση, προσόντα και επιχειρηματικό πνεύμα τα οποία χρειάζονται για να αναπτύξουν και να διαχειριστούν παραγωγικές αγροτικές μονάδες, τον 21ο αιώνα. Σκοπός επίσης, είναι να αναδείξουν εναλλακτικές και πρωτοπόρες προσεγγίσεις στην παραγωγή σοδειάς χρησιμοποιώντας φιλικές μεθόδους, διαφορετικές από τις συμβατικές, με βάση την Κυκλική Οικονομία.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα του έργου είναι η ανάπτυξη ανοικτών μαζικών διαδικτυακών μαθημάτων (MOOC), η κατάρτιση εκπαιδευτικού οδηγού για εργαστήρια και η υλοποίηση πιλοτικού σταδίου εργαστηρίων και την ανάπτυξη της εφαρμογής Agroville για Επιχειρηματική Προσομοίωση.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...