Menu
RSS
Τετάρτη, 13/11/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

ΠΑΜΕ: «Οι εργαζόμενοι να πουν “όχι” στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της εταιρείας “Ρόκας”»

ΠΑΜΕ: «Οι εργαζόμενοι να πουν “όχι” στο πρόγραμμα
εθελουσίας εξόδου της εταιρείας “Ρόκας”»

Η γραμματεία Αρκαδίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, με ανακοίνωσή της, τονίζει: «Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με την ψήφιση του νέου μνημονίου και τις αντίστοιχες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μεταξύ άλλων πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι εγκληματικοί αυτοί νόμοι ...

p>και αποφάσεις μετατρέπονται στα χέρια του ΣΕΒ, των Βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά της μεγαλοεργοδοσίας, σε όπλο μαζικής καταστροφής των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι έρχονται πλέον αντιμέτωποι με έναν πρωτόγνωρο αντεργατικό τυφώνα που στο πέρασμά του σκοπεύει να σαρώσει τα πάντα. Δεν θα πρέπει να έχουν την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι η εκάστοτε εργοδοσία δεν θα εφαρμόσει τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχουν «καλοί» και «κακοί» εργοδότες. Αυτοί κοιτάνε το συμφέρον τους και αν το συμφέρον τους επιτάσσει την εφαρμογή αυτών των αντεργατικών νόμων, θα τους εφαρμόσει χωρίς δισταγμό.

Υπερασπιστές αυτής της πολιτικής είναι και οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρετώντας τα εργοδοτικά συμφέροντα, στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σαν τέτοια όργανά τους θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Γι’ αυτό η εργατική τάξη αξιοποιώντας τη δύναμή της να γίνει μια γροθιά ώστε να αποκρούσει αυτή την επίθεση.

Τις συνθήκες αυτές βιώνουν και οι εργαζόμενοι της Αρκαδίας. Μερικοί καλούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειωμένο μισθό, σε άλλους οφείλονται δεδουλευμένα, άλλοι απολύονται, με την ανεργία να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, ιδιαίτερα στους νέους και τις γυναίκες.

Σοβαρή αναστάτωση στους εργαζόμενους προκαλεί και η ενέργεια της εταιρείας ΡΟΚΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΒΕΕ, που έθεσε σε ισχύ πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου όλων των εργαζόμενων από 28 Φλεβάρη έως 9 Μάρτη, ζητώντας να ενταχθούν με έγγραφη αίτησή τους, δηλαδή να απολυθούν με τη θέλησή τους έναντι κάποιων αποζημιώσεων.

Απέναντι σ’ αυτή την ενέργεια οι εργαζόμενοι μία μόνο επιλογή έχουν. Με συλλογικές διαδικασίες να αποφασίσουν ενωμένοι αγωνιστικά να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά τους. Να πουν όχι στις εθελούσιες εξόδους δηλαδή στις απολύσεις που θα τους στείλουν στην ανεργία.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και οι όποιες αποζημιώσεις θα εξανεμιστούν γρήγορα. Μην πέσουν σε αυτή τη παγίδα που πρώτο άνοιξε το ελληνικό δημόσιο π.χ ΟΤΕ και άνοιξε περίτρανα την πόρτα σε όλους τους κεφαλαιοκράτες.

Ο  μόνος δρόμος που υπάρχει είναι ο δρόμος της Χαλυβουργίας αλλιώς θα προχωρήσουν οι απολύσεις και θα ανοίξει ο δρόμος για νέες προσλήψεις με ινδικά μεροκάματα και δικαιώματα πράγμα που θέλει η επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, αποφασισμένοι να κάνουν Γενική Συνέλευση και να καλέσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αυτοί θα αποφασίσουν  για να μην περάσουν οι απολύσεις.   Μία τέτοια αγωνιστική απόφαση, το ΠΑΜΕ και η εργατική τάξη της Αρκαδίας θα την στηρίξει με όλες τις δυνάμεις.

 Να παραμερίσουν με ζωντανές διαδικασίες το σωματείο που εσκεμμένα κωλυσιεργεί για να  περάσουν  τα σχέδια της επιχείρησης και στέκεται για άλλη μια φορά στο πλευρό της. Να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο των πολιτικών δυνάμεων που μας έφτασαν ως εδώ σχεδιασμένα αλλά και για το ρόλο του Εργατικού Κέντρου που στήριξε την σημερινή πολιτική που μας τα πήρε όλα και τώρα (το λαλίστατο κατά τα άλλα Ε.Κ.) τηρεί σιγή ιχθύος για τις απολύσεις.

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά. Δεν έχουν φρένο.

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα τα πάρουν όλα.

Να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα μέτρα που σχεδιάζουν.

Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...