Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο στον Κάμπο της Κανδήλας – Καθοριστική η επιμονή του Οδυσσέα προς την Κυβέρνηση

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο στον Κάμπο της Κανδήλας – Καθοριστική η επιμονή του Οδυσσέα προς την Κυβέρνηση

Τις επόμενες ημέρες πιάνει δουλειά ο εργολάβος και το μεγάλο έργο «Καθαρισμός Αποστραγγιστικών Τάφρων και Καναλιών» στον Κάμπο της Κανδήλας μπαίνει επιτέλους, μετά από χρόνια που κυριολεκτικά είχε «παγώσει», στην τελική του ευθεία, αυτή της υλοποίησης.

p>Με αρχή το Μάρτη  του 2010 όπου με πρωτοβουλία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου , έγινε μια πρώτη σύσκεψη στο δημαρχείο Λεβιδίου, παρουσία του δημάρχου, μελών του ΤΟΕΒ Κανδήλας και άλλων αρμοδίων φορέων, πιάστηκε από τη αρχή και αυτή τη φορά έφτασε ως το τέλος το νήμα για την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων στον Κάμπο της Κανδήλας.  

Οι μελέτες για τα απαραίτητα έργα έμεναν για χρόνια ξεχασμένες στα συρτάρια, με αποτέλεσμα οι αγρότες της περιοχής να στερούνται τα αυτονόητα, δηλαδή του δικαιώματός τους να εκμεταλλεύονται τη γη τους.

Συσκέψεις στα υπουργεία, συνεχείς παρεμβάσεις, επιμονή και έντονη προσπάθεια, από πλευράς Κωνσταντινόπουλου, οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το την υπογραφή του έργου και την ανάθεσή του στον ανάδοχο που θα την υλοποιήσει.

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 4.700.000 ευρώ, ποσό το οποίο μειώθηκε στη νέα μελέτη που συντάχθηκε, που ήταν σαφώς πιο οικονομική, αφού ήταν προϋπολογισμού 3.075.000 ευρώ.

Κατά το διαγωνισμό του έργου επιτεύχθηκε και νέα, πολύ σημαντική μείωση, της τάξης του 62%, σχεδόν. Η χρηματοδότησή του θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αφού μετά από μια σειρά ενεργειών, κατέστη δυνατό να εγγραφεί σε αυτό.

Η προσπάθεια, όμως, δεν σταματά ποτέ… Πριν λίγες ημέρες έγινε νέα σύσκεψη στο Λεβίδι, όπου επί τάπητος τέθηκαν τα νέα ζητήματα που θα μπορούσαν να ανακύψουν, προκειμένου να οργανωθεί ο τρόπος αντιμετώπισής τους. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...