Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Αρκαδία

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
στην Αρκαδία

Στα γραφεία του ΚΚΕ, στην Τρίπολη, έγινε η παρουσίαση των πέντε υποψηφίων βουλευτών Αρκαδίας. Στην εισήγησή του, ο Βαγγέλης Γούργαρης, είπε: “Σε 18 ημέρες, οι κάλπες ανοίγουν και πρέπει να «υποδεχτούν» την απόφαση του λαού να επιχειρήσει ένα άλμα προς τα μπρος, «φυγής» απ' την αφόρητη πραγματικότητα προς τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο. Η μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ μπορεί να σηματοδοτήσει το καινούργιο, είναι προϋπόθεση για να συναντηθεί το δίκιο του λαού και η αγανάκτησή του με την αισιοδοξία και τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας.

p>Η επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί να είναι μια καλύτερη μέρα αν την ώρα της κάλπης οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες, κάνουν τη σωστή επιλογή. Την επιλογή που στις 7 του Μάη θα πολλαπλασιάσει τη δύναμη και τη δυναμική της λαϊκής συμμαχίας, της μόνης ικανής δύναμης να καταφέρει να αποκρούσει τα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται, ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε ο λαός με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ως ένα σημείο και ΛΑ.Ο.Σ. Επιλογή υπερψήφισης του ΚΚΕ. Του Κόμματος που έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Και έχει αποδείξει ότι ξέρει να μάχεται, ξέρει να αγωνίζεται, ξέρει να εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στο λαό, ξέρει να παλεύει σε όλες τις συνθήκες, σε ανηφόρες και κατηφόρες.

Κανένα «βόλι», κανενός ανθρώπου του μόχθου, δεν πρέπει να «σκοντάψει» στις παραπλανητικές και ψευδεπίγραφες προτάσεις των λεγόμενων «αντιμνημονιακών». Οι ελπίδες που θα «κατατεθούν» σ' αυτές γρήγορα θα εξανεμιστούν, δίνοντας τη θέση τους στην απογοήτευση που είναι εχθρός των αγώνων και της αποτελεσματικότητάς τους. Καμία απ' αυτές τις δυνάμεις δεν λέει στο λαό ότι η κρίση στην ΕΕ θα βαθύνει. Πιο βαθιά η κρίση, μεγαλύτερη ακόμα η επίθεση στους λαούς και τα δικαιώματά τους. Είναι φανερό ότι στο χρόνο που απομένει ως τις εκλογές  τα κόμματα του κεφαλαίου και τα αστικά ΜΜΕ θα κλιμακώσουν την επιχείρηση εκφοβισμού, τρομοκράτησης και παραπλάνησης των λαϊκών στρωμάτων, επισείοντας την «απειλή» της ακυβερνησίας, του μετεκλογικού χάους και της πολιτικής αστάθειας. Θέλουν να «μαντρώσουν», όσο μπορούν, το λαό, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές. Όμως, περίπτωση ακυβερνησίας δεν υπάρχει, γιατί υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι συνεταίροι από τα κόμματα παραφυάδες τους που, αφήνοντας να πέσουν οι αντιμνημονιακές μάσκες, θα στηρίξουν μια συμμαχική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, ακριβώς γιατί ιδεολογικοπολιτικά υπερασπίζονται το μονόδρομο της ΕΕ, γιατί ανήκουν στη λεγόμενη «ευρωπαϊκή πλειοψηφία». Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τον Ιούνη, από τη μια αφορούν περικοπή δημοσίων δαπανών που σημαίνει ότι δε θα μείνει τίποτα όρθιο από συντάξεις και κοινωνικά - προνοιακά επιδόματα, από νοσοκομεία, σχολεία, γενικότερα από δημόσιες υπηρεσίες, ενώ οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι δεκάδες χιλιάδες μόνο μέσα στο 2012.

Από την άλλη τα μέτρα του Ιούνη αφορούν τη δραστική μείωση όλων των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, σε πρώτη φάση στα επίπεδα του νέου κατώτατου μισθού, στα 500-400 ευρώ, με προοπτική την εξομοίωσή τους με τους μισθούς των γειτονικών χωρών για χάρη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

Η δέσμευση αυτή αναφέρεται ρητά στο μνημόνιο, ακριβώς γιατί αποτελεί κοινό στρατηγικό στόχο της ντόπιας πλουτοκρατίας και των ξένων συμμάχων της. Φτύνουν κατάμουτρα το λαό τα κόμματα που λένε ότι δεν θα γίνουμε Βουλγαρία, Ρουμανία κλ. Βαλκανικά κράτη.

Μπροστά στις εκλογές και όχι μόνο δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται αριστερές όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν όλο και πιο πολύ νερό στο μύλο του αποπροσανατολισμού, καλούν για συνεργασία των αριστερών δυνάμεων. Κρύβουν σκόπιμα ότι ο διαχωρισμός  των πολιτικών δυνάμεων γίνεται με βάση τα ταξικά συμφέροντα που στηρίζουν γιατί θέλουν να τσουβαλιάσουν το Κ.Κ.Ε. που έχει στρατηγικό στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού με κόμματα και δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται αριστερές και θέλουν απλώς να κάνουν ανθρώπινο τον καπιταλισμό!!! Είναι μεγάλο θράσος οι δυνάμεις που συνεργάζονται στο συνδικαλιστικό κίνημα  με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. να ζητούν από το Κ.Κ.Ε. να γίνει σαν κι αυτούς.

Δεν πέρασε πολύς χρόνος για να ξεχαστεί η συνεργασία τους με ΠΑΣΟΚ Ν.Δ. ΛΑΟΣ για να μη βγει κομουνιστής δήμαρχος στην Ικαρία.

Ακόμη και τώρα λίγες μέρες πριν τις εκλογές τώρα που κάνουν τις «εκλήσεις» για συνεργασία των «αριστερών δυνάμεων» προσφέρουν απροκάλυπτα τις υπηρεσίες τους στο αστικό σύστημα, κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ενάντια στις δυνάμεις του Κ.Κ.Ε. και του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Στην προσπάθεια τους  να θολώσουν τα νερά, να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίησης του λαού, να υφαρπάξουν καμιά λαϊκή ψήφο στη λογική της καλύτερης διαχείρισης της αστικής εξουσίας δεν διστάζουν να λένε ξεδιάντροπα χοντρά ψέματα όπως: συνεργαζόμενα τα αριστερά κόμματα μπορούν να πάρουν το μπόνους των 50 εδρών ή να κερδίσουν επιπλέον τις 8 μονοεδρικές έδρες και όταν αποκαλύπτονται δεν ζητούν ούτε συγγνώμη.

 Στο Νομό Αρκαδίας είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία αυτών των δυνάμεων. Στο συνδικαλιστικό κίνημα αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι ο βασικός μηχανισμός των συγκεντρώσεων για στήριξη και προώθηση των αντεργατικών επιλογών των συμβιβασμένων ηγεσιών της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ.

Στα σωματεία της ΔΕΗ μέσα από κοινά ψηφοδέλτια με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και κοινή δράση στήριξαν την απελευθέρωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ τη διάλυση του Ασφαλιστικού φορέα την απολιγνιτοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας   και τη μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη.

Στην τοπική διοίκηση είναι μόνιμα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ. Είναι μικρή η Αρκαδία και γνωριζόμαστε όλοι. Στο Δήμο Γορτυνίας ο κ. Ζούνης στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι πεόεδρος του Δ.Σ. με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Στη Μεγαλόπολη ο κ. Μάντης επίσης στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιδήμαρχος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας είχαν κατέβει με το ΠΑΣΟΚ. ΑΠΛΑ δεν εξελέγησαν.

Στο Δήμο Τρίπολης ο κ. Δελφάκης στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ.

Όταν αυτοί μας ζητούν συνεργασία καταλαβαίνεται τι θέλουν. Να γίνουμε σαν κι’ αυτούς. Έχουμε τέτοιο δικαίωμα; 

Είναι επιτακτικά αναγκαία η επιλογή της χειραφέτησής του λαού από τους μονοδρόμους της ΕΕ, και του κεφαλαίου, που τον καλούν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις γιατί είναι πορεία προς τον γκρεμό για τα συμφέροντά του.

Στις μέρες που απομένουν ως την κάλπη, οι υποψήφιοι, τα μέλη, οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα βρεθούν όπως πάντα, με μεγαλύτερη επιμονή, μέσα στο λαό, συζητώντας μαζί του, θέτοντας στην κρίση του την εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση, υπέρ του λαού. Θα απλώσουμε το χέρι σε κάθε άνθρωπο του μόχθου, και ας μην συμφωνεί με όλα μαζί μας, να βαδίσουμε μαζί κόντρα σε εκβιασμούς, κινδυνολογία, κίβδηλα διλήμματα, παραπλανητικές προτάσεις και αυταπάτες. Να κάνουμε μαζί το άλμα προς τα εμπρός. Μπορούμε να τρομοκρατήσουμε όσους τρομοκρατούν γιατί θέλουν το λαό ηττημένο. Μπορούμε να απομονώσουμε όσους τάζουν «λαγούς με πετραχήλια». Λύση υπάρχει και είναι στο χέρι του λαού να γίνει πραγματικότητα. Με ισχυρό ΚΚΕ και συμπόρευση μαζί του στην κατεύθυνση του άλλου δρόμου ανάπτυξης.»

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Αδάμης Τάκης του Γεωργίου από τη Μελιγού Κυνουρίας, 42 χρόνων, παντρεμένος, πατέρας ενός γιού και οικοδόμος εργολάβος σε περιφράξεις. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ.

Γόντικας Νίκος του Ανδρέα, 55 χρόνων, παντρεμένος, πατέρας μιας κόρης, εφοριακός υπάλληλος, οικονομολόγος, απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μπήκε στην ΚΝΕ αμέσως μετά τη μεταπολίτευση. Έχει πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση, έχει διατελέσει μέλος της πρώτης Πανελλαδικής Επιτροπής του Π.Α.ΜΕ., μέλος της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εφοριακών υπαλλήλων. Σήμερα είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη της ΕΕΔΥΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Καρβέλας Κώστας του Αθανασίου, 61 χρόνων, γιος του Θανάση Καρβέλα αγωνιστή πριν τη χούντα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΕΔΑ. Δούλευε στο ΡΟΚΑ, είναι συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης, παντρεμένος πατέρας τριών παιδιών. Στον αγώνα από μικρό παιδί στη νεολαία Λαμπράκη και από τη μεταπολίτευση σταθερά μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Είναι μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).

Παγανός Κώστας του Γεωργίου, Μεγαλοπολίτης, 58 χρόνων, παντρεμένος πατέρας τριών παιδιών, έμπορος οικοδομικών υλικών. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Πανούση Παναγιώτα του Βασιλείου, 37 χρόνων, παντρεμένη, μητέρα δύο κοριτσιών. Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εργάζεται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.). Είναι μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...