Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

1-2 Οκτωβρίου | Θα τιμηθεί η επέτειος της απελευθέρωσης της Τρίπολης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής

1-2 Οκτωβρίου | Θα τιμηθεί η επέτειος της απελευθέρωσης της Τρίπολης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής

Διδασκόμαστε – Εμπνεόμαστε – Συνεχίζουμε.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ το Σαββατοκύριακο 1 κ 2 Οκτωβρίου τιμά την επέτειο της απελευθέρωσης της Τρίπολης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και την παρέλαση του ΕΛΑΣ στη Τρίπολη.

Οργανώνει στην Πλατεία Άρεως σειρά εκδηλώσεων όπως ομιλίες-χαιρετισμοί-συναυλία με αγωνιστικά και αντάρτικα τραγούδια, ιστορικοί περίπατοι σε χώρους θυσίας και μνημεία, επισκέψεις στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης κλπ.

Τιμάμε τους χιλιάδες Αρκάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά και το δίκιο του λαού.

Μαθαίνουμε την ιστορία του λαϊκού επαναστατικού κινήματος, για να αντέξουμε στις δυσκολίες, να βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα για το σήμερα και το αύριο.

Το Σαββατοκύριακο 1 κ 2 Οκτώβρη στη Πλατεία Άρεως θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας αγωνιστών και ντοκουμέντων εκείνης της περιόδου.

Στο χώρο της έκθεσης θα υπάρχει κλιμάκιο για συγκέντρωση ή σκανάρισμα ιστορικού υλικού.

Καλούμε τους απόγονους και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης, να φέρουν στο χώρο της έκθεσης πολύτιμα ιστορικά ντοκουμέντα που τυχόν διαθέτουν (φωτογραφίες αγωνιστών, απολυτήρια του ΕΛΑΣ, ανακοινώσεις, εφημερίδες της εποχής κλπ).

Να το παραδώσουν ή να σκαναριστούν επιτόπου και να επιστραφούν προκειμένου να συγκεντρωθεί πολύτιμο υλικό, να διασωθεί, να κοσμεί επόμενες εκθέσεις-εκδόσεις ή εκδηλώσεις.

Έχουμε χρέος απέναντι στους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους, να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη από την παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρείται.

Να αποκρούσουμε την επίθεση ιμπεριαλιστικών επιτελείων που στόχο έχουν να σβήσουν από την ιστορική μνήμη των λαών και της νεολαίας, την αληθινή ιστορία που διδάσκει ότι:

Οι λαοί με την πάλη τους μπορούν να ανατρέψουν τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, να κατακτήσουν μια ζωή με δικαιώματα και ευημερία.

Τρίπολη 8-9-2022

Για το ΔΣ

      Ο Πρόεδρος                                           Ο Γραμματέας

         Γεώργιος Καστραντάς                           Κωνσταντίνος Καρβέλας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...