Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του ιστορικού ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κωνσταντοπούλου με τίτλο «Μνήμες από τις χαμένες Πατρίδες»

Τρίπολη | Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του ιστορικού ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κωνσταντοπούλου με τίτλο «Μνήμες από τις χαμένες Πατρίδες»
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία γυρίσματα του ιστορικού ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κωνσταντοπούλου με τίτλο «Μνήμες από τις χαμένες Πατρίδες». Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στο προσωπικό ημερολόγιο του στρατιώτη Χρήστου Τζιμόγιαννη από το Μαυρογιάννι Αρκαδίας, ο οποίος επέστρεψε εθελοντικά από την Αμερική για να πολεμήσει στη Μικρασιατική Εκστρατεία. Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης της Τρίπολης, όπως το Παλαιό Δημαρχείο, η Οικία Τσιχριτζή και το Πολεμικό Μουσείο. Αξίζει να σημειωθεί πως χρησιμοποιήθηκε μια αυθεντική στολή εποχής. Ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος, που την φόρεσε για τις ανάγκες των γυρισμάτων, δήλωσε πως αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια που φόρεσε μια στολή που αποτελεί, στην ουσία, ένα πραγματικό τεκμήριο ιστορικών γεγονότων. 
Θερμές ευχαριστίες αναπέμπονται στο Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, το οποίο στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια δημιουργίας του εν λόγω ιστορικού ντοκιμαντέρ, καθώς και στο Μουσείο Μιχάλη Τσαρτσίδη στο Σιδηρόκαστρο Σερρών για την ευγενική παραχώρηση της στολής του στρατιώτη για την διεξαγωγή των γυρισμάτων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι επιθυμία του σκηνοθέτη είναι η αφετηρία του ταξιδιού του ντοκιμαντέρ να γίνει στη γενέτειρά του, την Τρίπολη. Η πρώτη προβολή του, άλλωστε, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Τρίπολης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...