Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μειωμένο εκλογικό επίδομα κατά 45% θα λάβουν όσοι το δικαιούνται στην Αρκαδία!

Μειωμένο
εκλογικό επίδομα κατά 45% θα λάβουν όσοι το δικαιούνται στην Αρκαδία!

Τη σημασία της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές της 6ης Μαϊου ιδίως λαμβάνοντας υπόψη και την τεράστια κρισιμότητα της σημερινής συγκυρίας τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Singular Logic.

p>Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του και απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
• Οι εκλογές έχουν διπλό χαρακτήρα .Ο κύριος και σημαντικότερος είναι το πολιτικό σκέλος των εκλογών, και ο δεύτερος και συναφής, η τεχνική υποστήριξη, ώστε να φτάσουμε στην ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
• Πολιτικά, στις 6 Μαϊου ο κάθε πολίτης καλείται να κάνει μια θεμελιακή επιλογή, η οποία επιπλέον θα καθορίσει και τις επιλογές που θα έχει και στο μέλλον.
• Σε ότι αφορά τα τεχνικά ζητήματα, στα οποία αφορά η σημερινή ενημέρωση, μια σειρά μηχανισμών έχει ήδη δραστηριοποιηθεί, ακόμη και πριν τις εκλογές. Περιμένω να υπάρξει ανταπόκριση όλων όσων εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία με σωστό τρόπο και επαγγελματισμό, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είμαστε σε μια τυχαία συγκυρία. Περιμένω όλα να εξελιχθούν ομαλά, τόσο πολιτικά, όσο και τεχνικά. 
• Σ΄ αυτές τις εκλογές προσπαθούμε ώστε τόσο η προετοιμασία που έχει γίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών, και στη Singular να μας οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα που θα διευκολύνει τους εκλογείς στην άσκηση του δικαιώματός τους, θα εξασφαλίσει την έγκαιρη και άρτια έκδοση των αποτελεσμάτων και επίσης θα καλύψει το σημαντικό διεθνές ενδιαφέρον για τις ελληνικές εκλογές.
• Για τη χρήση σύγχρονων συστημάτων στην εκλογική διαδικασία : 
Δεν θα την περιόριζα μόνο στα εκλογικά .Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας ότι τεχνολογικά εξελιγμένα συστήματα απαιτούνται σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου. Πρόκειται για ένα από τα βασικά προβλήματα που παραμένουν ανεπίλυτα ή δυσεπίλυτα και θέλω να ελπίζω ότι το σοκ που ζούμε θα μας κάνει να αντιληφθούμε, ότι δεν μπορούμε να λειτουργούμε όπως επί δεκαετίες. Το πρόβλημα είναι ότι απέναντι σε τέτοιες μεταρρυθμίσεις υπάρχουν ισχυρές και ανθεκτικές αντιστάσεις, που όσο διατηρούνται θα αναπαράγουν τη χαμηλή παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα των κρατικών υπηρεσιών και θα φρενάρουν την ανάπτυξη.
• Για τις εκλογικές αποζημιώσεις :
-Θα πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι το εκλογικό επίδομα που θα καταβληθεί θα προέρχεται από μειώσεις μισθών, συντάξεων , κοινωνικών δαπανών ενώ παράλληλα υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνεργοι. Το ποσό που καταβαλλόταν σε προηγούμενες εκλογές έχει επικριθεί από εσάς τους ίδιους, με χαρακτηρισμούς που δεν θα επαναλάβω
- Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ένδειξη για προβλήματα στην εκλογική διαδικασία εξαιτίας του εκλογικού επιδόματος και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξουν γι αυτό το λόγο προβλήματα
-Το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις στις αρχικές νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την κατανομή και χορήγηση του εκλογικού επιδόματος.
-΄Οσοι εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία περιλαμβάνονται στους δικαιούχους.
-Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός δικαιούχων. Στο χώρο ευθύνης του Υπουργείου Εσωτερικών ο αριθμός τους έχει μειωθεί περίπου κατά 45% σε σύγκριση με το 2009, αλλά και γενικά έχει υπάρξει περιορισμός.
-Οι πόροι για τις εκλογικές δαπάνες του Υπουργείου Εσωτερικών έχουν μειωθεί κατά 25% περίπου σε σύγκριση με το 2009.
• Για το συνολικό κόστος των εκλογών:
Οι πόροι που έχουν διατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών ανέρχονται στα 50 εκατομμύρια ευρώ .Ενα μέρος από αυτά θα επιστρέψουν ως φόροι στο κράτος. Η Singular θα λάβει μειωμένη αμοιβή περίπου 17% σε σχέση με το 2009 και για τις ίδιες υπηρεσίες . Θα πρέπει όμως να συνυπολογισθούν και οι άλλες δαπάνες άλλων υπουργείων, οι δαπάνες των κομμάτων, των βουλευτών και άλλων φορέων για να έχει κανείς μια εικόνα του συνολικού κόστους που προκαλούν οι εκλογές. Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να έχει μια τέτοια εικόνα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...