ΑμεΑ εν Δράσει | Συμμετοχή σε δράση ενημέρωσης για την ψυχική μας υγεία στην Τρίπολη (εικόνες)
Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας η ομάδα Α.με.Α. εν δράσει επισκέφθηκε την Δράση του Οκανά Τρίπολης και ενημερώθηκε για τις εξαρτητικές συμπεριφορές και τον εθισμό σε εξαρτήσεις στην Ελλάδα. Η Δράση έλαβε χώρα στην
Πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη.
Η ψυχική μας υγεία επηρεάζεται από κοινωνικούς, ψυχολογικούς και βιολογικούς παράγοντες. Είναι γεγονός λοιπόν ότι αλλαγές στον κοινωνικό-οικονομικό τομέα, όπως είναι ο θάνατος, το διαζύγιο (συναισθηματικοί χωρισμοί), τα ατυχήματα, οι μεγάλες επαγγελματικές δυσκολίες, η διάγνωση μιας σοβαρής νόσου, οι αλλαγές στις συνθήκες εργασίας και οι οικονομικές δυσκολίες μπορούν να επηρεάσουν την ζωή ενός ατόμου σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του.
Οι αντιδράσεις άγχους εξαντλούνται συνήθως στο πλαίσιο των αγχωδών συνδρομών, ενώ κάποτε μπορεί να αποτελέσουν την αφορμή για την έναρξη μιας μείζονος ψυχικής διαταραχής ή ψυχοσωματικής νόσου."
Ειδικότερα:
●Πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από ψυχικές διαταραχές.
●Οι ψυχικές διαταραχές στο 60% ξεκινούν στην εφηβεία, όπου ή δεν δίνεται η κατάλληλη σημασία και αγνοούνται ή παρουσιάζεται άρνηση του προβλήματος.
●Η κατάθλιψη εμφανίζεται σε παγκόσμια κλίμακα περίπου σε 154 εκατομμύρια άτομα, ενώ μέχρι το 2020 θα είναι η 2η αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο.
●Οι διαταραχές που σχετίζονται με κατάχρηση αλκοόλ φτάνουν τα 95 εκατομμύρια κρούσματα.
●Η σχιζοφρένεια είναι μια από τις 10 συχνότερες αιτίες αναπηρίας στον κόσμο.
Ειρήνη Ψαρά, Ψυχολόγος
Σχετικά Άρθρα
- Χρυσό βραβείο για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης στα Education Leaders Awards 2026! (εικόνες)
- Ανασχηματισμός στην Περιφέρεια | Καμία αλλαγή για την Αρκαδία - Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ο Λαμπρόπουλος, Αντιπειφερειάρχης ο Μανδρώνης
- Ο Jordan Jesús Silva Díaz στον ASTERAS AKTOR
- Τζιούμης στο BEST: Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την Τρίπολη και οι επόμενοι στόχοι (vd)
- Συγκέντρωση με αίτημα την οριστική παύση του αιολικού έργου στον Κοσμά






