Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου στη ΔΡΤ: «Ιδανική λύση για την Τρίπολης να φτιαχτεί ένα δίδυμο κτίριο πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο»!

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου στη ΔΡΤ: «Ιδανική λύση για την Τρίπολης να φτιαχτεί ένα δίδυμο κτίριο πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο»!

Την πρόταση να κατασκευαστεί ένα δίδυμο κτίριο πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης επανάφερε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Κωστόγιαννης, μιλώντας στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας.

Πρόκειται για μια πρόταση που ναι μεν έρχεται από τα παλιά (1998), αλλά ουδέποτε προχώρησε.

Με τον τρόπο αυτό, θα φτιαχτεί ένα σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει τα δικαστήρια της πόλης, ενώ το πρώτο κτίριο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως Μουσείο Αγώνα, αλλά και για να αναδειχθεί ο χώρος των φυλακών στην περίοδο της Κατοχής.

«Πρόταση του δικηγορικού συλλόγου από το 1998 είναι να γίνει ένα δίδυμο κτίριο του δικαστικού μεγάρου από την πλευρά της οδού Καλαβρύτων.

Εξωτερικά ίδιο με το άλλο, αλλά εσωτερικά σύγχρονο.

Το θέμα κόλλησε και κολλά στον αποχαρακτηρισμό του πρασίνου.

Προσκρούει στην πολιτική βούληση και στην έλλειψη πόρων» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόγιαννης, ο οποίος τόνισε επίσης ότι το υπάρχον κτίριο «είναι προστατευόμενο Νοτερών Μνημείων, κάθε παρέμβαση θέλει απόφαση της διοικούσα επιτροπής και έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων και του ΤΑΧΔΙΚ».

Ουσιαστικά, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης ζήτησε μια συστράτευση των δυνάμεων της πόλης προς αυτή την κατεύθυνση (βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμος και άλλοι φορείς) για να υπάρξει πίεση να προχωρήσει αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.  

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 16:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Ιδανική λύση, γιατί; Επειδή το πράσινο στο κέντρο της πόλης θα αντικατασταθεί από μπετόν ; Έτσι βλέπετε εσείς οι δικηγόροι την πόλη;
    Μην ξεχνάμε πως ακριβώς απέναντι το μέχρι πριν λίγο, ισόγειο, κτήριο θα αντικατασταθεί από τουλάχιστον 4 ορόφους οικοδεσπότης κτήριο.
    Λίγη ντροπή κυριε Πρόεδρε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...