Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σταύρος Δέμος: "Υποσχέθηκα στον Άγιο Βασίλειο να φτιάξουμε τον ανελκυστήρα και με μεγάλες δυσκολίες έγινε πράξη"! (vd)

Σταύρος Δέμος: "Υποσχέθηκα στον Άγιο Βασίλειο να φτιάξουμε τον ανελκυστήρα και με μεγάλες δυσκολίες έγινε πράξη"! (vd)

Το μεσημέρι της Κυριακής οργανώθηκε ένα γεύμα στην Τρίπολη, με αφορμή τη γιορτή για τη λειτουργία ανελκυστήρα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου, με δωρεά από την οικογένεια Δέμου.

Ο κ. Στάυρος Δέμος είπε: "Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και χαρούμενος που είσαστε όλοι κοντά μου. Αυτό σημαίνει ότι το έργο το φτιάξαμε και άξιε ο κόπους που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια."

Η κόρη του, Στέλλα, είπε από την πλευρά της εκφώνησε δύο λόγια εκ μέρους του κ. Σταύρου Δέμου: «Σήμερα είναι μια διαφορετική ημέρα, είναι ιστορική, διότι αποκρινόμαστε στις ανάγκες του Ναού, για την εξυπηρέτηση όλων των πιστών. Ιδιαίτερα κάποιων συμπολιτών μας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία. Ο μητροπολιτικός ναός είναι φωτεινός φάρος για την πόλη μας, όλοι έχουν θαυμάσει την αρχιτεκτονική και την επιβλητικότητα του. Γεννήθηκα στην ενορία αυτή. Οι αναμνήσεις είναι ακόμα ζωντανές, όταν παιδάκι ερχόμουν με τη μητέρα μου το Ναό και ανέβαινα με χαρά αυτά τα σκαλοπάτια.

Τα χρόνια πέρασαν, η όψη άλλαξε, αλλά τα σκαλιά που τότε φώλιαζαν τα μικρά εκείνα παιδιά, σήμερα τα ανεβαίνουν με δυσκολία και κόπο. Για αυτούς έχουν γίνει πια μια μικρή περιπέτεια.

Εδώ και 4 χρόνια επισκέφθηκα το Ναό. Είχα μόνιμη σκέψη για το τι θα μπορούσα να κάνω για αυτό. Ήταν Μεγάλη Εβδομάδα και σαν Θεία Φώτιση ήρθε η επιθυμία να διευκολύνω αυτή την ανάβαση με την παροχή ενός ανελκυστήρα.

Η σκέψη αυτή έκανε την καρδιά μου να φτερουγίζει με χαρά κι εκείνη τη στιγμή υποσχέθηκα στον Άγιο Βασίλειο την πραγματοποιήση του.

Την επόμενη μέρα επιστέφθηκα τον Σεβασμιότατο και του εξέφρασα την επιθυμία του αυτή. Ο Σεβασμιότατος με μεγάλη χαρά ευλόγησε την ευόδωση του έργου.

Μαζί βρηκαμε το σημείο τοποθετήσεως.

Από τη στιγμή μεσολάβησαν 4 χρονια με διάφορές δυσκολίες. Σήμερα, με το θέλημα του Αγίου Βασιλείου, εορτάζουμε την ολοκλήρωση και λειτουργία του ανελκυστήρα. Αυτό θα φέρει τους πιστούς πιο κοντά στο Ναό μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν την αποπεράτωσης του έργου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...